Esgazete’nin canlı yayın konuğu olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TOKİ 2. Etap ve Gündoğdu Mahallesi ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

TÜM YETKİ DE TOKİ’DE

Karapınar, Huzur ve Erenköy mahallelerinde yapılacak TOKİ 2. etap çalışmaları hakkında konuşan Kurt, şunları söyledi: “Burada TOKİ’nin bir direnci var ve bize devretmiyorlar. Burada Burhan Bey bir çalışma yapmış, biz de üzerine koyduk bir şeyler yaptık. Bunu bozdurmayız. 1. etap için düşünülen sosyal donatı alanları 2. etap içine kaydırılmış. 2. etaptan vazgeçerseniz yapmak istenilen, okul, cami, kreş, yeşil alan gibi yerleri yapmaktan da vazgeçersiniz. Bunu anlatamıyoruz, biz bu bütünlüğü bozdurmayacağız biz buna direniyoruz. TOKİ de ‘Bundan vazgeç Erenköy tarafını ben yapayım oradan para kazanırım, diğer taraftan para kazanmam’ diyor. TOKİ’nin amacı para kazanmak değil. Amacı oradaki gecekonduyu önlemek. Önlemek için gerekirse cebinden para harcayacak bu işi yapacak yasadaki yetkisini kullanmış. ‘Burada gecekondu önleme bölgesi ilan ediyorum’ demiş. İmar konusundaki tüm yetki de TOKİ’dedir. ‘Yapamadık, siz yapın’ derse biz yaparız.”

“GÜNDOĞDU HALKI BİZE DE BAKANLIĞA DA GÜVENMİYOR”

Gündoğdu mahallesi hakkında da son durumu aktaran Kurt, “Gündoğdu’da CHP’li üyelerin itirazına rağmen burası afet riskli alan ilan edilmiş, ilandan sonra hiçbir işlem yapılmamış ve 5 yıldır insanların mağduriyetine neden olunmuş. Oradaki işin düzeltilmesi için hemşerilerimizin bize yetki vermelerini istedik. Maalesef Gündoğdulu hemşerilerimiz bize de güvenmedi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da güvenmiyor. Öylece bekliyor. Ama yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nındır. O da yetkiyi devrederse o devam eder. Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Projesi var. Yakında uzlaşma görüşmelerine başlayacaklar. Gündoğdu’nun bir an önce değişmesi lazım” diye konuştu.

“SÖZÜMÜZ VAR, GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Çankaya Mahallesinde yapılması planlanan pazaryeri ile ilgili konuşan Başkan Kurt, şunları söyledi: “Çankaya Mahallesinde bir pazaryeri var burası için projemiz var. Eski adı ile Radar mevkiinde sitelerin içine özel mülkiyet olduğu için bir iş yapamıyoruz. Ayrıca Radar alanının yanında spor tesisi var burayı almaya çalışıyoruz. Huzurevi yanında bir belediye arsamız var oraya ise bir kültür merkezi düşünüyoruz. Onu yatırım programımıza almamıza rağmen, parasal kaynağı sağlayıp gerçekleştiremedik. Ama yap işlet devret, özel sektör işbirliği içinde bir değişiklik söz konusu olabilir. Ancak 2017 yılında yatırımcılar hep tereddütlü durdular. 2018 yılı daha kötü olacak gibi duruyor. Muhtara da Çankayalılara da sözümüz var bunları inşallah gerçekleştireceğiz.”

Editör: TE Bilişim