AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ESTV’de Gazeteciler Murat Taşkın ile Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.
Ünlü’nün sorulara verdiği cevaplar şöyle;
 CHP İl Başkanının mesajını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Terör örgütleri ile mücadele içindeyiz. 15 Temmuz geçirdik. Şehitlerimize Allah rahmet ediyorum, gazilerimize geçmiş olsun diyorum. Onları sayesinde görevlerimizi yürütüyoruz. Bu tür olaylar yaşarken CHP il Başkanının mesajı infiale sebep oldu. Toplumu bölücü, kin ve nefret edici mesaj. Şok oldum. Terör üzerinden prim yapalım tahrikle siyasi rant etmek istedi herhalde. CHP’liler dahil karşılık görmedi. Böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ederim. Suç duyurusunda bulundum.
EMEK HIRSIZLIĞINA İZİN VERMEYİZ
Eskişehir’deki yatırımlardan bahsedermisiniz?
Stadyumdaki yatırımdan 3 kazancımız oldu. Türk Dünyası Kültür Başkentliği, stad yapıldı ve eski stat yerine meydan yapılacak.
Eskişehirspor’un ilk maçı öncesi gece  aceleyle bir kavşak yapıldı. Estetik olmayan ve Büyükşehir Belediyesi ismi konulmuş…
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt stadyumun eksiklerini gideriyorum diyor. Stadyum mütaaitte zaten ne eksiği…
Belediyeler bizim yatırımları nasıl yakasından yapışırız peşinde.
Emek hırsızlığına müsaade etmeyeceğiz.  Demir yolu üst geçidi yapılıyor. Bakıyoruz her tarafta Büyükşehir belediyesi tabelaları.
Büyükşehir’in yaptığı bir saha gösterin. Amatöre 3 eşofman 4 krampon yardımı yapıyorlar. Amatörlere yapın sahalar, gençler oynasın.
ENGELLENME ALGI OPERASYONU
Belediyeler engellendik diyor buna ne diyorsunuz?
Engellenme meselesi algı operasyonu. Ciddiye almıyorum.
Tepebaşı Belediyesi’nin okullarda mont dağıtma isteğini anlamıyorum. Mont dağıtacaksanız dağıtın. Başka yerde dağıtın. Okula gitmekle neden ısrar ediyorsunuz.   Okulları ısrarı anlamıyorum. Tamamen oy hesapları. Kendilerine yol yöntem bulduklarını biliyorum. MEB belediyelerden istekte bulunabilir. İstek olursa destek olur.
2015’te tramvay kapasitesi artırmak için Ak Partili meclis üyeleri yetki verdi. Hala bekliyoruz. Tramvaylar tıkış tıkış…
Teleferik yetkisi, 100 otobüs yetkisi verildi. Ortada yok.
100 otobüs meselesinde ilçelerinde istekleri var. İlçelerde Büyükşehir ulaşımı sağlaması gerekiyor.
Başkasının sırtından kimse kurban kesmesin.
1/125 binlik planlar ile ilgili ne dersiniz?
Yapısı ve şehrin menfaatine olan karar aldık. İtirazlar Aralık’ta komisyona gelecek. 1200 itiraz var. Vatandaş mağdur olmayacak şekilde düzenleme yapılacaktır.
ESKİŞEHİR YATIRIMLARI
Eskişehir Yeni Yunusemre hastanesi yüzde 80 tamamlandı. 2017 Haziran ayında hizmete girecek.    Özel oda olacak.  Otelcilik kalitesinde hizmet verecek.1081 yataklı olacak.
Şehirde nefes alamıyoruz. Eskişehir içinde belediyelerin kentsel dönüşümü yapmalı. Trafik sorununu kabul etmek lazım. Sanayi kavşağı ve Atatürk lisesi önü, Akarbaşı kavşağında alt geçit yapılabilir.
Ak Parti’nin projelerinin geç bitmesine ne diyorsunuz?
Belediye ile hükümetin aynı partiden olmaması gecikmeye neden oluyor. Kamu yatırımları engelleniyor. Geciktirme ve itibarsızlaştırma var.
ESKİŞEHİR MEYDANI
Yapılacak yeni meydan alanı için neler söylersiniz?
Yeni stadyum TOKİ’ye devredildi. TOKİ Gençlik hizmetlerine, O’da Eskişehirspor’a tahsis edecek.
Meydan için eski stadyum yıkılacak. Meydan Eskişehirlilerin keyif alacağı bir meydan yapılacak. Çok büyük bir kazanç. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hocamız Nabi Avcı’ya teşekkür ediyorum.
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
Küçük sanayi sitesi için ne dersiniz?
Odunpazarı boş bir proje getirmiş. Biz projenin doldurulmasını istedik. Yeşil alan, binaların yer alacağı bir proje istedik.
 ESKİŞEHİRSPOR’A MADDİ DESTEK
Eskişehirspor’a maddi destek sağlanacak mı?
Eskişehirspor’u misafir olarak görüyoruz. Eskişehirspor plansız programsız yöneltilmiş. Eskişehirspor’a biz destek oluyoruz zaten…Şimdi yapılacak olan mevcut giderleri karşılamak. Süper Lige çıktığında oradan gelecek para ile borçlar ödenebilir.


 
Editör: TE Bilişim