Büyük Birlik Partisi  M.Y.K üyesi Ahmet Ulupınar, BBP İl Başkanı Şaban Bozbal, Odunpazarı İlçe Başkanı Abdülcebbar Pektaş, Tepebaşı İlçe Başkanı Salim Acabay, Tepebaşı Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Levent Yurdakul  temsilcilerinden oluşan heyet Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen’i makamında ziyaret edip pandemi sürecinde esnafın durumu hakkında  bilgi alışverişinde bulundular.

Başkan Bahar Bilen; gelen heyete yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren ve 11 aydır zor günler geçiren binlerce lokanta restoran ve kafeteryanın kapalı olmak zorunda olmasının şehir ekonomisine ciddi bir yara açtığını on binlerce sektör çalışanın evlerine ekmek götüremediklerini belirtti.

Lokantacı esnafının da Sağlık Bakanlığı uygulaması olan  HES kodu ile açılabileceğini belirterek, vatandaşların HES kodu uygulaması ile avm, toplu ulaşıma, kamu hizmetleri v.s. faaliyetinden yararlanırken lokanta ve kafeteryaların HES kodu uygulaması dışında tutulmalarına anlam veremediklerine vurgu yaptı.

Heyet adına konuşan MYK üyesi Ahmet Ulupınar ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafının zor durumundan haberdar olduklarını, kapalı olan esnafın kirasının, vergi yükümlülüklerinin devam ettiğini dolayısıyla şehrimizde bulunan 3 binin üzerinde,ülke genelinde ise yüzbinlerce lokanta esnafının  sorunlarının ortak olduğunu  Bilen’den almış oldukları bilgileri  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanları Mustafa Destici kanalı ile Meclis’e taşıyacaklarını söyledi.

 İl Başkanı Şaban Bozbal Eskişehir’de çok sayıda lokanta ve kafeterya çalışanı olduğu ve geniş yelpazede bir grubun sektördeki durum sebebiyle geçim sıkıntısı yaşadığına işaret ederken Odunpazarı İlçe Başkanı Abdülcebbar Pektaş ve Tepebaşı İlçe Başkanı Salim Acabay da beldelerindeki ilgili esnaf ile temas halinde olduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim