BBP İl Başkanı Ahmet Ulupınar ve  BBP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Günyüzü yaptıkları basın toplantısı ile ilgili  yapılacak kongre ve Cumhurbaşkanlığı ile  ilgili görüşlerini dile getirdi.  

Eskişehir’de yerel seçimlerde belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayı gösterme açısından   başarılı olduklarını oy oranlarını 4-5 kat arttırdıklarını belirten BBP İl Başkanı  Ahmet Ulupınar, ancak hedefledikleri oy oranına ve belediye başkanlığı sayısına ulaşamadıklarını söyledi.

Önümüzdeki bir cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan Ulupınar, amaçlarının 75 milyonun sesini duyabileceği kadroları, kurulları güçlendirerek 2015 seçimlerine hazırlanmak olduğunu vurguladı. Ulupınar,  “Bu amaçla işe merkezden başlayacağız. 8 Haziran’da yapılacak olan Kurultay’ın ardından 15 Haziran Pazar günü Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon saat 13.00’de yapılacak olan Odunpazarı İlçe kongresine tüm halkımız davetlidir” dedi.

GÜNYÜZÜ ADAY

Odunpazarı  İlçe Başkanı Akın Günyüzü yapılacak kongre başkanlığa aday olduğunu belirterek her siyasi parti de az ya da çok muhalif hareketler olmasının doğal olduğunu vurguladı. Günyüzü, “Muhalefetin olmadığı yeri, siyasi parti olarak değerlendirmek yanlış olur. Önemli olan bu muhalefetin seviyeli ve yapıcı olması hukuka ve tüzüğü uygun davranmasıdır. Muhalefet, bir siyasi harekete güç verir” diye konuştu.

Kongreye gitme kararı için kimsenin kendilerini sıkıştırmadığını vurgulayan Günyüzü şunları söyledi: “Yeni görev almak isteyen arkadaşlarımıza fırsat vermek adına ve yeniden ilçe teşkilatını revize edip yapılandırıp daha aktif zaman ayırabilecek daha çok katkı sağlayabilecek yeni arkadaşlarımıza görev vermek adına ilçe kongresini yapıyoruz. Milliyetçi, maneviyatçı, demokrat olan herkese partimizin kadrolarında yer vardır.”

 

Editör: TE Bilişim