Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin alınan ‘takipsizlik’ kararına, adliye önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi. 
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, aralarında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de yer aldığı 132 şüpheli hakkında, ‘ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme’ gibi suçlarla başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı vermişti.

Takipsizlik kararına tepki gösterildi
Karara tepki gösteren BBP Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, Eskişehir Adliyesi önünde toplanarak, siyah çelenk bıraktı. Üyeler, üzerinde ‘Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz’ yazılı çelengi adliye önünde bıraktıktan sonra basın açıklaması düzenledi. Üyeler adına konuşan BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar, geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı ile üzüntülerinin daha da katlandığını söyledi. Ulupınar, “Dün itibariyle, dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimiz aileleri ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelenmiştir. Bu karar, elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde, onca hengamenin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde kamuoyuyla paylaşıldı” dedi.

Takipsizlik kararı 2014 yılında da verilmişti
BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar, takipsizlik kararının daha önceden de verildiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“2014 yılında da bu dava dosyasına ‘takipsizlik’ kararı verilmişti. Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na müracaat etmiştik. Bu mahkemede verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılmış davanın devamına hükmedilmişti.”

Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor
“Bu dosyayı kapattıklarını zannedenler, şunu unutmasın; Muhsin Yazıcıoğlu’nun gölgesi uzun süre bu topraklarda dolaşacaktır” diyen BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar, “Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor bugün. Zamanı gelince bu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Sizler hangi kararı alırsanız alın, bizler onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu hareketini yaşatmaya ve sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim