Reyhan: Belediyeler Keyfi Kararlar Ve Ahbap Çavuş İlişkileri İle Değil Kanunlarla Ve Meclislerle Yönetilir.

 Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan il binasında düzenlediği basın toplantısında Mahmudiye İlçesinde yapılan seçimlerin YSK tarafından iptal edilerek 01 Haziran’da seçimlerin  yeniden yapılması kararı alındığını kaydetti.  Seçimleri iptale götüren süreci anlatan Reyhan; “İlk olarak ilçe seçim kuruluna taptığımız itirazlar neticesinde 7 olan oy farkı 1’e inmiş, il seçim kuruluna yaptığımız itiraz neticesinde ise sadece 1027 nolu sandık üzerinde sayım işlemi yapılarak fark 2 olarak ilan edilmişti.

Ancak sürecin en başından itibaren yasaya aykırı bir takım uygulamaların olduğunu ve sandıkta millet iradesinin yanlış tecelli ettiğini belirtmiştik. Nitekim parti genel merkezimiz YSK’ya tam kanunsuzluk itirazında bulunmuş ve YSK’nın yaptığı incelemeler sonucunda yasaya göre oy kullanamayacak olanların yerlerine oy kullanıldığı ve seçim günü yaşanan usulsüzlükler nedeniyle mahmudiye seçimlerinin yenilenmesi kararı alınmıştır.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİNDEKİ GERGİNLİK

14 Nisan Pazartesi günü 17.00’de toplanan ilk büyükşehir meclis toplantısında yaşanan gerginliğe değinen Reyhan sebebin Ak Parti olmadığını kaydetti. Reyhan şunları söyledi: “Bu durum büyükşehir meclis tutanaklarında da görülebilir.

tutanaklarda da görüldüğü üzere grubumuza 14 Nisan saat 17:00 de toplantı çağrısı ile 14 gündem maddesi tebliğ edilmiş saat 17:00’de toplandığımızda önümüze (gündeme ilave edilecek maddeler) başlığı ile  10 ilave gündem maddesi ile birlikte 24 gündem maddesi getirilmiş.

Gurubumuzda bu gerekçe ile gündem maddelerinin müzakeresinde tutanağın 3.sayfasında açıkca görüldüğü gibi söz alarak ve gerekçesini açıklayarak 14 maddenin müzakere edilebileceğini bunun dışındaki tüm maddelerin komisyonlara gönderilmesini teklif etmiş, sayın büyükşehir belediye başkanımız tarafından kabul edilmiş ve oylanmıştır.

meclis tutanağının 20.sayfasında görülebileceği üzere bu konuşma inkar edilmiş grubumuz başta sayın Büyükerşen ve CHP meclis üyeleri tarafından samimiyetsiz ve usulsüz davranmakla suçlamış, yine bir gün sonra CHP il başkanı tarafından Ak Parti grubu nezaketsiz, samimiyetsiz, bilgi ve belgeden yoksun, ciddiyetsiz bir şekilde eleştirilmiştir.

 

CHP’lileri başta il başkanları olmak üzere, bilgiye belgeye ve ciddiyete davet ediyoruz.

Ayrıca gündem maddelerini apar topar kabul ettirme telaşlarının sebebi bir gün sonra ortaya çıkmış komisyona havale edilen 12.madde olan İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye seçilmesi ile ilgili hukuk müşavirliği yazısı komisyon incelemesi sonucu, ideolojik amaçlı kurulmuş olan her yıl 300 bin TL olmak üzere 5 yılda toplam 1 milyon 500 TL (1.5 trilyon) aktarılmak istendiği tespit edilmiş, şehrimizin kaynaklarının hiç bir özelliği olmayan bu birliğe peşkeş çekilmesi grubumuzun dikkatli tavrı ile engellenmiştir.

şehrimizin tüm kaynaklarını dikkatli ve verimli kullanılmasını sağlamak sadece Ak Parti grubunun değil tüm meclis üyelerinin asli görevidir.

Belediye meclis üyelerinin görevi de 5393 sayılı belediye kanununda bellidir.

  

 Belediye meclisi belediyenin karar organıdır der ve her seçilmiş meclis üyesi ve belediye başkanı bu kanuna uygun hareket etmek mecburiyetindedir.

Biz yetkimizi 5393 sayılı belediye kanununun 17.maddesinden alarak sayın Büyükerşen’e oy vermeyen Eskişehir halkımızın yüzde 55, yine sayın Büyükerşen’e oy veren Eskişehir halkımızın %45’i adına denetim görevimizi sürdüreceğiz.

Belediyeler keyfi kararlar ve ahbap çavuş ilişkileri ile değil kanunlarla ve meclislerle yönetilir.

AK Parti grubu olarak biz hizmet etmeye, şehrin menfaatlerini korumaya, kısır çekişmelerden uzak durmaya gayret edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim