DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova Eskişehir'de yaşanan Kalabak suyu krizi ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Bir süredir şehrimizde yaşanan içme suyu sıkıntısının hepimizi mağdur ettiği bir gerçektir. Kalabak suyu tüketicisi olarak bizzat kendim de bu mağduriyeti yaşayanlardan biriyim.

 Ancak, meselenin muhtevası itibariyle sorumluluğu olan bir kişinin, bu konuyla ilgili gereğini yerine getirmesinin de ülkemizde pek alışılmış bir davranış olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Bu açıdan istifa, en azından sorumluluğu üstlenmek bakımından olumlu bir gelişmedir.

Bildiğiniz üzere, ülkemizde çeşitli kurum ve kuruluşlar bünyesinde yapılan faaliyetlerde; bazı ihmaller neticesinde nice ölümlü kazalar olmuş, alınan kararlar ve yapılan projelerde, pek çok tahribatlar yaşanmış; ama bir kişi de sorumluluğu üstlenip, istifa etme gereğini görmemiştir.

Bu vakıada istifa yeterli midir? Elbette değildir. İnsanların yaşadığı mağduriyeti ve eziyeti gidermeden istifa çözüm getirmeyecektir. Ayrıca, Kalabak Suyu'nun şehrimizin çok önemli bir markası olduğu düşünülürse, olayın boyutları biraz daha yıpratıcı olmaktadır. Yazık ki, ulusal medyada da gündeme gelen bu sorun nedeniyle; bizler de Eskişehir’in marka değerinin bilinçli bir şekilde yıpratılması endişesi hasıl olmuştur.

Bu krizin bir an önce aşılması en büyük temennimizdir. Kamuoyuna yansıyan ve hiçte etik olmayan bir takım söylentiler; umuyorum ki, spekülasyondan ibarettir. İnşallah bu mesele, belediyede yer kapma mücadelesi ve bunun gereği olarak birilerinin ayağının kaydırılması için meydana getirilen maksatlı bir olay değildir.

Zira öyleyse, bütün şehre ve İnsanlara yazık ediliyor demektir. Bu olaydan da anlaşılacağı üzere; kadro oluştururken, sadece liyakat sahibi insanlara güvenmek gerekir. Aksi takdirde; herkes fırsatını bulduğunda, kimsenin yıpranacağını ve mağduriyetini düşünmeden kendi çıkarına yönelik eylemler gerçekleştirir ve koskoca bir şehri perişan eder. Eskişehir’i ve Kalabak suyumuzu seviyoruz. Kimsenin; hangi gerekçeyle olursa olsun, bu şehre zarar vermesini kabullenemeyiz. Konunun takipçisi olacağız."  

Editör: TE Bilişim