AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı ir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Seçim süreci içerisinde olduğumuz şu günlerde, CHP’li mevcut belediyeler tarafından AK Parti Eskişehir teşkilatımıza yönelik, hukuka, mevzuata ve eşitliğe aykırı olarak sergilenen ve vatandaşlarımızın yanlış ve eksik bilgilendirilmelerini amaçlayan açıklamalara, açıklık getirme gereği doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki;

Partimiz adına, yazılı olarak özel günlerde kullanılmak üzere CHP’li Büyükşehir Belediyesinden billboard kiralama talebinde bulunulmuş, ancak yazılı talebimize karşılık, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili müdürlüğü, olası aleyhte durum oluşturmamak üzere, yazılı cevap vermek yerine, telefon ile iletişime geçerek “kullanımınıza tahsis edilebilecek boş billboard bulunmadığı” cevabını vermişlerdir.

Seçim propaganda yasaklarının düzenlendiği 298 sayılı kanun ve 1119 sayılı Yüksek Seçim Kurulu kararında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerine dair ilan ve reklam yerlerine ilişkin düzenleme yapıldığı konusunda herhangi bir ihtilaf bulunmamaktadır. AK Parti Eskişehir İl Teşkilâtımız, kanunda belirtilen yasaklara, titizlikle uymaktadır.

CHP’li Belediye yetkilileri tarafından değinilmeyen ve aksine üstü kapatılması amaçlanan konu ise, Kamu alanlarına siyasi nitelikli afişlerin asılmasının yasak olmasının yanı sıra, aday olup aynı zamanda mevcut belediye başkanının hizmet ve projelerinin tanıtımına yönelik afiş/billboardların, propaganda yasakları kapsamında kaldığıdır.

Yüksek Seçim Kurulunun ilke kabul ettiği 07.02.2014 tarihli 350 sayılı kararı ile, mevcut belediye başkanın hizmet, faaliyet ve projelerinin tanıtımına yönelik bütün ilanlar, seçim yasakları kapsamında kabul edilmiş ve bu karar, tüm il ve ilçelerde geçerli olmak üzere karara bağlanmıştır.

Bu karar ışığı altında; CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, mevcut belediyelerin tüm imkanlarından, sonuna kadar yararlanarak, eşitliğe aykırı girişimlerle, diğer siyasi parti adaylarının tanıtımını engelleyici ve kısıtlayıcı, tamamen adaletten uzak seçim süreci yürütmektedirler.

Bunun yanı sıra, CHP’li Büyükşehir Belediyesinin özel mülkiyetlere müdahale yetkisi bulunmamasına rağmen, Kamu alanları kapsamında değerlendirilmeyecek yer sahipleri üzerinde kurduğu baskı ve tehditler neticesinde, tamamen kendi siyasi partileri lehine, usulsüz iş ve işlemlerle, seçim sürecini sürdürmektedirler.

Seçimi kaybetme korkusu ile tek bir resime dahi tahammül edilmeyerek sergilenen bu girişimlerin son bulması ve kalan yaklaşık 45 günlük sürenin, adalet çerçevesi içerisinde, hukuka uygun olarak yürütülmesi ve adayların eşit şartlara sahip olduğu, bir seçim süreci geçirilmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın bilgisine sunarız."

Editör: TE Bilişim