AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ve Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ile birlikte partinin il binasında aylık değerlendirme toplantısı yaptı.

Önümüzdeki yaz sürecinin şehirdeki hareketlilik ve esnafın c katılması ve turizm bakımından hareketli olacağına inandığını ifade eden İl Başkanı Çalışkan, dış ilçelere haftalık ziyaretler yaptıklarını merkez ilçelerde de sahada çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı. Esnafın, açılmadan duyduğu memnuniyeti paylaştığını anlatan Çalışkan, maske mesafe ve temizliğe dikkat edildiği sürece normal hayata geçişin de hızlanmasını temenni ettiklerini ifade etti. Gündüzler Barajı’nı ziyaret ettiklerini anlatan Çalışkan, “Şehrin en büyük barajlarından biri olacak 200 milyon maliyetli bir baraj göleti yüzde 60-70 seviyelerine geldi, en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

ALTYAPI YETERSİZ

Şehrin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Çalışkan, “Son dönemde ani ve hızlı yağan yağmurlar, belediyelerin altyapısının yetersizliğini gösterdi. İklim değişikliği nedeniyle yağışların bu şekilde devam edeceği bilgisi ışığında ve ESKİ Genel Müdürlüğü’nün bütçe fazlası verdiğini de hatırlatarak pek çok yerde yağmur suyu giderleri eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. Keza DSİ’nin rögarlarından akıtılan yağmur suları, sulama kanalına atılan atıklar niteliğine dönüşmemesi lazım, eski Devlet Hastanesi önünde yoğun bir yağmur suyu birikintisi oluyor. Eskişehir’in yağmur suyu sorunu ve buna ilişkin gider sorunu vardır,  Eskişehir’in bu görüntülerle anılmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK HİÇBİR PROJE YOK

Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Her toplantıda dile getiriyoruz ancak bıkmadan söylemeye devam edeceğiz, Eskişehir’in bir trafik sorunu vardır ve bunu çözmeye yönelik herhangi bir proje üretimi yoktur. Tek projeleri bir trafik ışığı daha koymaktır, eğer bu sorunu çözmeyeceklerse ‘biz çözemeyiz’ desinler, biz de bakanlıklar nezdinde bir çözüm bulabilir miyiz diye çalışalım. Trafik ışıklarına alternatif battı çıktı veya üstten geçecek viyadükler yapılmalı, ancak yaya geçidi dahi yapılmıyor. Merkezi idareden gelen ödenek dışında mevcut belediyelerimizin proje üretmeye dönük bir çalışmaları yok, onlar sadece engelleniyoruz siyaseti yapıyorlar. Belediyelerin kontrolü sizin elinizde nasıl engelleniyorsunuz?

Şehrin sulama kullanma ve içme suyu sorunu devam ediyor, başkanımızı şehrin sorunlarını görmeye davet ediyoruz, muhalefetin anlatımlarının varsayalım ki yetersizliğine ilişkin açıklamalara devam ederseniz bu şehre hizmet etmiş olmazsınız, biz sizi eleştirsek de eleştirmesek de kent halkının hak etiği hizmeti vermek zorundasınız. Büyükşehir’de büyük projeler yapılmalıdır,

Odunpazarı İlçe Başkanı ali Acar ise; şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftadan bu yana sosyal medyada haksız, mesnetsiz bir şekilde meclis üyemize karşı çalışma gördük, bunun üzerine konuyu meclis gündemine taşıyarak Kurt’tan bilgi istedik, ancak çamur at izi kalsın anlayışını burada da gördük. Odunpazarı’nda yapılan harcamalar nereye gitti, hizmete sunulması gereken paralar nereye harcandı sorularımıza cevap alamadığımız gibi haksız yere sosyal medyada paylaşımlar yapılmıştır, bunları kınıyorum.

Odunpazarındaki sorunları anlatmaktan usandık, belediye tüm yetki onda olmasına karşın Karapınar’da sanayi bölgesinde, gecekondu önleme projesi ile ilgili çalışmaları yapmaktan imtina ediyor, buralarda yaşayan insanların sorunlar görmezden gelinemez. Odunpazarı bölgesinde yaşayan insanlar vaatleri unutmuyor mahallelerle ilgili verdiğiniz vaatlerin 2 yılda hangilerini yerine getirdiniz? Ancak Kurt’un son beyanında; ‘Benim artık bunu yapacak gücüm yok, yapmayacağım’ demektedir. Bunlara sığınılarak siyaset yapılamaz, yine önemli bir konu su sorunudur, çok ciddi bir sorundur bu konuda tüm belediyeleri hassasiyete davet ediyorum.”

BAKSAN’DA HİÇ BİR ŞEY YAPILMIYOR

Son olarak söz alan Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ise şöyle konuştu: “Cuma günleri mahallelerimizde gönül sofraları kurmaya devam ediyoruz, şimdi de köy mahallelerine gidiyoruz, vatandaşları dinliyor ve onlarla birlikte oluyoruz. Kurban Bayramı yaklaşıyor 222 çocuğumuza hediyelerimiz olacak, esnaf ve yaşlı ziyaretlerini sürdürüyoruz. Tepebaşı belediyesinin yapmadığı ve eksik kaldığı noktalar dile getiriliyor, biz yapılan en ufak işin dahi destekçisiyiz, ancak 1,5 yıllık pandemi sürecinde bekleyip bugün altyapı çalışmaları mı yapıyorsunuz? Sazova Kültür Merkezi 2009 yılında Kültür Bakanlığı’nın yapıp belediyeye teslim ettiği yerde 13 yıldır bir milim ilerleme yok, büyük bir yatırım çürümeye mahkûm edilmiştir. Şu an Baksan gündemde; dönüşüm yapıyoruz dedikleri bu proje ile ilgili hiçbir şey yapılmıyor, burada sadece imar değişikliği planı yapılmıştır, yollar aynıdır, kanalizasyon vs. aynı yani Baksan bugün neyse yarın da aynı olacaktır. İmar değişikliğine de biz evet oyu verdik çünkü en ufak bir şey varsa yapılacak biz de varız. Baksan şu an bir ticaret alanına çevrildi, burası imalatın olmadığı bir bölgeye dönüştürülüyor.”

Editör: TE Bilişim