AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Teşkilatı Tepebaşı Belediyesi önünde ‘çöp bidonlu’ basın açıklaması yaptı.

“Tepebaşı Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine ve işyerlerine, Tepebaşı Belediyesinden tuhaf bir yazı geliyor. Bu yazıda, vatandaşlarımızın 15 gün içinde çöp konteyneri alması gerektiği ve almayanların cezalandırılacağı yazıyor”  diyen  AK Parti Tepebaşı İlçe Bakanı Hakan Çizmelioğlu, “ Son yıllarda Tepebaşı Belediyesi bütçesi, iyi yönetilmiyor. Borç batağına girmiş durumdalar. Ancak, bütçenin ve kaynakların, doğru ve etkin kullanılması gerekirken, bunu yapmadan, bedelini vatandaşa yüklemeye çalışıyorlar.

Çöp toplasın, alt yapı yapsın diye, merkezi hükümetten gelen paraları, vatandaşları şehir şehir gezdirmeye, eğlendirmeye harcayan Tepebaşı Belediyesi, çöp konteynerlerinin parasını ise vatandaşa ödetiyor. Buna izin veremeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Tepebaşı Belediyesi’nin, adeta bir turizm firmasına çevirdiğini öne süren Çizmelioğlu, Ataç’ın, vatandaşın cebinden elini çekmesini istedi.

Köstebek yuvasına dönen, çamurlu, kasisli sokakları tamir etmek yerine, ‘sosyal belediyecilik yapıyoruz’ diyerek, en temel belediyecilik görevlerini yapmadıklarını belirten AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu şunları söyledi:

“Kaynak sorununu böyle mi çözmeyi amaçlıyor? Ya da bu uygulamayla birileri, zengin edilmeye mi çalışılıyor?

Eğer çöp konteynerlerini, vatandaş kendi parasıyla alacaksa, belediye niye var?

Eski adıyla Üniversite Caddesinde, yeni Adıyla Y. Büyükerşen Bulvarında, en küçük çöplerin bile atılabileceği çöp kutuları koyamayan Tepebaşı Belediyesi, “nasıl olsa vatandaşa satacağız” diye mi çöp kutuları koymuyordu?  

Böyle bir uygulama kabul edilemez. Tepebaşı Belediyesi bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelidir.

Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı olarak biz buna razı değiliz. Eğer ki gerçekten Tepebaşı Belediyesi’nin çöp konteynerini alacak parası kalmamışsa, işte bizler, belediyeye bu çöp konteynerlerini bağışlıyoruz.

Yeter ki vatandaşımızı mağdur etmesinler.”

                                                                             

Editör: TE Bilişim