Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel TBMM’de yaptığı konuşmadan Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını değerlendirdi.

 CHP’li milletvekili Cemal Okan Yüksel; “Enis Berberoğlu'nun devlet sırrını açığa vurmaktan ceza almasından, devlet sırrı casusluğundan dolayı suçlu olmadığına inanıyorum. Enis Berberoğlu'nun bir suçu var, onu gördüm. Berberoğlu'nun tek suçu hem AKP'li hem de FETÖ'yle iltisaklı olan bir kayınpederinin olmaması. ” diye konuştu.

 SİYASETİ BIRAKIRIM

 CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP’den tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP’nin Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel de TBMM kürsüsünden Berberoğlu’nun tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Yüksel, “Şimdi ben içimizde aklı olan, vicdanı olan, Allah'a, ahirete, ilahi adalete inancı olan milletvekillerine sesleneceğim. Konuşmam bittiğinde, eğer arazından ‘Yahu, bu mahkeme haklı olarak Enis Berberoğlu'nu bu kadar cezaya çarptırmış ve tutuklamış’ diyen bir kişi dahi çıkarsa da diyeceğim ki: Ben ne hukuku biliyorum, ne insanlığı biliyorum, ne siyaseti biliyorum. Bir daha da bu kürsüye gelip konuşma yapmayacağım” dedi.

 KÜRSÜDEN DEVLET SIRRINI OKUDU

 CHP’li milletvekili TBMM kürsüsünden devlet sırının tanımını okudu ve ekledi; “Ortada bir devlet sırrı da yok yayın yasağı da. Hadi, olduğunu varsayalım. Yargıtay 16. Ceza Dairesi o tırları durduran savcılar ve askerî personel hakkında yargılamaya başlıyor. Bu belgelerin hepsi o dosyanın içine giriyor, aleniyet kazanıyor ve devlet sırrı değil. Ben bunları yan yana koydukça, Enis Berberoğlu'nun devlet sırrını açığa vurmaktan ceza almasından, devlet sırrı casusluğundan dolayı suçlu olmadığına inanıyorum. Enis Berberoğlu'nun bir suçu var, onu gördüm. Berberoğlu'nun tek suçu hem AKP'li hem de FETÖ'yle iltisaklı olan bir kayınpederinin olmaması” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim