Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Covid19 küresel salgını ile sosyal yaşamın durağanlaşmasından etkilenen sektörlerden biri olan çiçekçileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yaşanılan zor süreçte birçok sektörün etkilendiğini belirten Süllü, Eskişehirliler’in yerel esnafa sahip çıkarak gösterdiği vefanın değerli olduğunu söyledi. “Küresel salgının etkilediği esnaflarımızdan biri de yerel çiçekçilerimiz.” diyen Dr. Jale Nur Süllü, yaklaşan Anneler Günü öncesi, çiçekçileri ziyaret etti.

   Süllü, küresel salgın dolayısıyla, çiçek mezatlarında çeşitlerin azalması, sektörün plastik malzemelere dayalı yan sektörlerinde yaşanan ithal malzeme temini sıkıntısı ve fiyat artışlarından dertli olan esnafın şikayetlerini, dinledi. Kutlama, düğün, açılışların olmaması ve vatandaşların geçim sıkıntısı ile satışlarında ciddi düşüş olan çiçekçilerin siftahsız dükkân kapattığını belirten Süllü, yaklaşan Anneler Günü öncesi sembolik olarak buket alıp, yerel esnafa destek çağrısında bulundu:

“Siz de internet kolaylığına kaçmadan, yerel çiçekçilerimizi telefonla arayıp bu süreçte hem onlara destek verip, hem de ellerini öpemediğimiz annelerimize bir buket çiçek göndermeye ne dersiniz?”

Editör: TE Bilişim