Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı ilçe başkan yardımcısı Adil Keser, deprem olaylarına değinerek, Eskişehir’de bir çok mahallenin ranta kurban edildiğini söyledi.

“Depremlerden ders çıkarmayacak mısınız?, Hala birkaç yandaşın cebini doldurmakla mı uğraşacaksınız” diyen Keser, “Bu yaşanabilecek büyük kayıpların hesabını vicdanlarınızda ve halkın nezdinde nasıl vereceksiniz? ‘Büyük deprem olacak mı, ne zaman olacak, şiddeti kaç olacak?’ gibi geçiştirici ve zaman kaybedici sorularla halkı oyalıyor kendinizi avutuyorsunuz. SP İl başkanımız Yüksek İnşaat İnşaat Mühendisi  Sayın Fesih Bingöl, yıllardır çarpık ve bitişik kentleşmenin sosyal ve fiziki açıdan yanlış olduğunu olası bir depremde sonuçların ağır olacağını her platformda dile getirmiştir. Ancak dikkate alınmayarak güzel şehrimizin bir çok mahallesi ranta kurban edilmiştir” dedi.

Dar sokaklar, güneş almayan konutlar, otoparksız binaların şehri yaşanmaz hale getirdiğini, trafik yükünü çeken caddelerde tramvay çalışmalarının bitmediğini ifade eden SP Tepebaşı İlçe başkan yardımcısı Adil Keser şunları söyledi:

“Tramvay çalışmalarının olduğu cadde ve dar sokaklardan ambulans, itfaiye ve kurtarma ekipleri nasıl olay yerine ulaşacak. Yarın çok geç olmadan bu yanlışlardan biran evvel dönün. Çünkü ne kadar çok olursa olsun alacağınız oy ve rant halkın vicdanında açacağınız yaralara merhem olamaz.”

Editör: TE Bilişim