İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş  Esnaf Sarayı ziyareti ile ilgili  bilgi paylaşımında bulundu. Ektaş, “İYİ Parti, sahada, halkın içinde. Vatandaşı dinlemeye, kendilerini anlatmaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başlatmış olduğu saha çalışmalarına paralel olarak, tüm İl Teşkilatları ve Milletvekilleri gibi Eskişehir İl Teşkilatı ve Milletvekili de sahada çalışıyor. Halkı dinliyor, görüş, öneri ve dileklerini alıyor, sorularını cevaplıyor.

Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna, Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail TÜRK, İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar, il ve ilçe başkan yardımcıları ile birlikte Esnaf Sarayındaki tüm esnafları tek tek ziyaret ettiler.

            Esnafın dertlerini dinleyen İYİ Partili heyet bir dokunup bin ah işitti.Girilen her dükkanda esnaf, çok dertli olduğunu, geçim derdi nedeniyle ümitsizliğe kapıldığını dile getirdi. Esnaf Sarayı esnafı; pandemi nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini, yasaklamalar nedeniyle hafta içi çalışan kesimin akşam saatlerinde ya da hafta sonu alışverişe çıkamamasından, okulların kapalı olmasından kaynaklı olarak dükkanlardaki ziyaretçi sayısının pandemi öncesine göre yarısından daha az olduğunu dile getirdi. İşçilerin sigorta ödemelerinin siftahı bile olmayan çoğu esnafı zorda bıraktığını, faturaları ödeyemedikleri için dükkan aydınlatmalarını dahi açamadıklarını, müşteri gelmediği zaman karanlıkta beklediklerini, kira desteği alamadıklarından borçlarının boylarını geçtiğini dile getirdi. Tüm bu borçlanmalara rağmen destek alamadıklarını, son çıkarılan “ciro kaybı” desteğinin de yaraya merhem olmaktan uzak bir çalışma olduğunu dile getiren esnaf artan faizler karşısında çaresiz kaldıklarını ve esnafın derdine derman olacak gerçek bir düzenleme beklediklerini dile getirdi.

            Yapılan görüşmelerde, çok sayıda esnaf, Ülkenin içine düştüğü ekonomik ve sosyal krizi mevcut Hükümetin ve Cumhurbaşkanının yönetemediğini, problemlerin çözümü için geleceğe yönelik ümit vermediğini belirterek, İYİ Partiyi takip ettiklerini, Ülkenin sorunlarına yaklaşımlarını, yapıcı siyaset anlayışını takdirle karşıladıklarını, yapılacak bir erken seçimle kurulacak yeni bir iktidarın Ülkeyi aydınlığa çıkarabileceğini söylediler.

Editör: TE Bilişim