CHP Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları önderliğinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayan yürüyüş Kanatlı AVM önündeki basın açıklaması ile sona erdi. Yürüyüşe, CHP Eskişehir milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, CHP İl, ilçe başkanları, Kadın Kolları başkanları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, partili kadınlar ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonunda CHP Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları adına Büşra Meral bir konuşma yaptı. Meral, “Din, dil, sınıf, kültür, eğitim denilerek ayırt edilmeden tüm kadınların hem kendi aralarında eşit hem de erkeklerle eşit görülmelerini bize anlatan, hatırlatan sembolik ve evrensel bir gündür. Bu vesileyle başka kadınları hatırlamak, onları anmak, anlamak ve anlatmak çok önemlidir” dedi.

“Biz kadınlar ayrımcılığa uğruyoruz” diyen Büşra Meral, “Eşit işe eşit ücret almıyoruz. Biz kadınların erkeklerden eksik olduğumuz düşünülüyor. Erkek kadın üzerinde egemenlik kurmaya çalışıyor. oysa biz kadınlar duygu düşünce ve işgücü bakımından erkeklerden daha güçlüyüz. Biz köle değiliz ve olmayacağız.

Günümüzde bizler bugünün önemini ve Türk kadının değerini tam anlamıyla göremiyor ve yaşayamıyoruz. Ülkemizde son on yılda 3 bin kadın cinayete kurban gitti

Kadına yönelik şiddetin önlenilmesi ve bu konudaki cezaların daha caydırıcı nitelikte olması için yetkililerden şu an var olan kanunları gözden geçirmeleri ve hatta değiştirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

“Benim kızımı öldürdüler, parçaladı. Paramparça kızımı ben yıkadım. Her gün bununla yaşıyorum” diyen Ayşe Tuba Aslan’ın annesinin bu sözleri bir çok insanı ağlattı.  Basın açıklamasında ayrıca CHP kadın kolları başkanları da birer konuşma yaptılar.

Editör: TE Bilişim