İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi;   "Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımının 101 inci yılında bir kez daha 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramını kutlamanın coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz.

            Atatürk’ü an(la)ma, kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte verdikleri kurtuluş mücadelesini iyi kavrama ve kurdukları Türk Cumhuriyetinin değerlerini içselleştirmekle mümkündür.

            Bunun içinde öncelikle, ilk adım tarihinde Vatanın içinde bulunduğu genel vaziyet ve görünümle, 4,5 yıl sonra kurulan mucizevi cumhuriyetini karşılaştırabilmek gerekir.

            Doğru değerlendirme ve analizler için, bizzat Atatürk tarafından kaleme alınan ve Kurtuluş Savaşının tarihini, destanını anlatan, başucu ve rehber kitabımız Nutuk bize yol gösterir.

            Büyük mücadeleler, inanılmaz fedakarlıklarla bizlere genç bir cumhuriyet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer kahramanlarımızın biz yetişkinlere yüklediği sorumluluk, milli ve manevi değerlerine saygılı, kaliteli eğitimli, aklın ve bilimin ışığında sorgulayıcı, aydın, vatansever Türk Gençleri yetiştirmek, gençlerimizin ödevi ise Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar savunmak ve korumaktır.

            Bu duygu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehir ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.      

                                                                                                       

Editör: TE Bilişim