Daha önce Türkiye Komünist Parti’den milletvekili ve belediye başkan adayı olan ve şimdi Bağımsız Eskişehir Milletvekili adayı Oktay Yolsever “Bu düzen değişmeli” diyor.

Bağımsız Eskişehir Milletvekili Adayı  Oktay Yolsever,  Esgazete’yi ziyaret etti. "Düzen partilerinin vaatlerine karnımız tok" diyen Yolsever, 24 Haziran seçimleri için Bu Düzen Değişmeli Platformu altında bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi. Nasıl bir Türkiye istediklerini dile getiren Oktay Yolsever, “İnsan insanı sömürmeyecek kimse bir başkasının hakkını yemeyecek. İşsiz kalmayacak. Herkesin insanca yaşayacağı bir evi olacak. Isınma, aydınlanma, su, toplu taşıma ücretsiz olacak. Yerli ve yabancı tekellere ait bütün işletmeler ve bankalar devletleştirilecek. Sanayi ve tarımda Türkiye her açıdan kendine yeten bir ülke haline getirilecek” dedi.

Eğitimin bütün aşamalarının bilimsel temellerde ve bedelsiz olacağını ifade eden Yolsever şunları söyledi:“Parasız sağlık hizmeti verilecek. Ülkeyi ekonomik kültürel ve siyasi acıdan yıkıma götüren Avrupa Birliği üyelik süreci sonlandırılacak, NATO’dan çıkılacak, bütün yabancı üslere el konacak. Dinin siyaset, yargı ve devlet işlerindeki etkisi tamamen kaldırılacak. Yeşil alanların, tarihin, kültürel varlıkların yok edilmesine son verilecek. Çocuk işçilik ve çocuk evlilikleri yasaklanacak. Kadınların toplumsal yaşama katılımı önünde bütün yasal ekonomik ve kültürel engeller bertaraf edilecek."

Editör: TE Bilişim