Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel Ağaçhisarlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi.
 
Referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşan, Anayasa değişikliğine ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan CHP’li Yüksel bu kez Ağaçhisarlılar Derneği üyelerini ziyaret etti. Yüksel dernek üyelerinin isteği üzerine değişikliğin neler içerdiğini madde madde anlattı. Referandumda oylanacak Anayasa’nın, Türkiye’nin değerleri ile örtüşmediğini dile getiren Yüksel; “Bu paketi hazırlayanlar bir şeyi gözden kaçırdı. Türk halkı yarınlarını, çocuklarını, torunlarını, ülkesinin geleceğini tek adama dayalı bir sisteme emanet etmez” dedi.
 
Yüksel sözlerini şu şekilde tamamladı: “Böyle denetimsiz, sorumsuz bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Devletin tüm kurumlarının, yargının, yasamanın, yürütmenin bir kişiye bağlı olduğu bir sistem tanıyor musunuz? Eğer bütün yetkiyi bir kişiye verirsen, o koltukta oturan hata yaptığı zaman telafi edecek kimse çıkmaz. Bu hatanın cezasını ise Rusya krizinde olduğu gibi vatandaş çeker. Bir sabah kalktığınızda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çalıştığınız kurumun kapatıldığını düşünün. İşsiz kaldınız, derdinizi kime anlatacaksınız? Meclis’i fesheden bu Anayasa’ya evet derseniz, bundan sonra derdinizi kimseye anlatamayacaksınız.”
 
Editör: TE Bilişim