Emek Partisi İl Örgütü yönetici ve üyeleri, Tramvay Çarşı Durağı’nda  ulaşıma yapılan zammı protesto etti.

Konuyla ilgili konuşan Emek Partisi İl Başkanı İbrahim Akgün, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamayı ‘yanlış bir algı yaratma çabası’ olarak yorumlayarak, “Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7. Maddesi (f) fıkrasına göre; ‘Büyükşehir ulaşım ana planını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara deniz su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, saman ve güzergahlarını belirlemek;..’ şeklindeki ifadeyle bu görev Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir” dedi.

“Yani hem bu haksız zammı yapacaksınız, hem de kendisine bağlı bir birim olan UKOME’nin zam kararını dışarıdan bir kuruluş yapmış gibi açıklayarak halkı yanıltacaksınız” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına tepki gösteren Akgün, sosyal belediyecilik ile övünen bir il olan Eskişehir’de zaten yeterince pahalı olan ulaşım ücretlerine yapılan bu zammın açıklanabilir hiçbir haklı gerekçesi olmadığını söyledi.

Ulaşımın insani bir hak olduğunu ifade eden Emek Partisi İl Başkanı İbrahim Akgün şunları söyledi:

“Ulaşım bütün halka ücretsiz olmalıdır. En azından işçileri, öğrencileri ve. Barındıran daha geniş bir kesime ücretsiz ve geriye kalanlara da en cüzi fiyatla sağlanmalıdır. Belediyelerin ve devletin halklın ulaşım hakkını ücretsiz sağlayabilecek imkanları olduğu aşikardır. Halkımız tarafından belediyelere ve devlete ödenmekte olan vergiler ulaşımdan ücretsiz yararlanmasına yeterlidir. Bunun yanı sıra yine belediyelerin işletmeler, reklam kaynakları vs. gibi birçok gelir alanı vardır ve buralarda elde edilen gelirler toplu ulaşıma yatırım olarak kullanılmalıdır. Toplu ulaşım sorunun çözülmesi için özel toplu ulaşım işleri kamulaştırılmalı, tüm çalışanlarının iş güvencesi sağlanmalıdır. Toplu taşımanın ücretsiz olması ile kullanımın artması şehrimizde trafik ve otopark sorununu da azaltacaktır. Zamlar derhal geri alınmalı ve toplu ulaşımın yaygınlaşması, öncesinde ucuzlatılması ve zamanla ücretsiz hale getirilmesi için belediye ve yerel görevliler tarafından Eskişehir halkını işin bir parçası haline getirerek, derhal çalışmalar başlatılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim