DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova ’17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun 1. Yıldönümü nedeniyle ve son bir hafta içinde yapılan operasyonlara değinerek “Daha dün baş tacı edip ‘aramıza dön bitsin bu hasretlik’ diye gözyaşları içinde, ardından şiirler okuduğu Sayın Fettullah Gülen ile bugün neyi paylaşamadıklarını merak etmekteyiz” diye sordu?

Dün yanında olanları, köşelerinde istediği yazıları yazdırdığı, gazete manşetlerinden kara propaganda yaptırdığı insanları bugün yok etme isteği duyduğunu öne süren Tambova, “Köşe yazarlarımıza ve aydınlarımıza da geçmişte ne kadar büyük hatalar yapmış olurlarsa olsunlar, basın ve ifade özgürlüğü adına sahip çıkmak, öncelikle insanlığın ve tabi ki demokrasinin bir gereğidir. Biz DSP’liler koşulsuz olarak haksızlığın ve de hukuksuzluğun karşısındayız. Bugün medyaya ve basın özgürlüğüne yapılan saldırı, aslında bizlerin haber alma özgürlüğüne bir müdahaledir. 17 Aralık operasyonuna sebep olmuş, dört bakanın yolsuzluklarından ve 14 Aralık’ta örtbas operasyonu diyebileceğimiz, medyaya darbe girişiminden dolayı AKP iktidarını şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Seçim barajı düşürüldüğünde AKP’nin iktidarı kaybedeceklerini iyi bildiğini belirten DSP Genel Başkan yardımcısı Tambova şunları söyledi:

“Yıllardır üldeke yapmış oldukları bütün yanlışlıkların ve de yolsuzlukların hesabını yargı önünde vereceklerdir. Bu ülkede adaleti savunacağına yemin etmiş insanlar her zaman vardır, var olacaktır.”

Editör: TE Bilişim