DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, Esgazete’yi ziyaret ederek yerel ve genel gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP veya bir başka parti ile ittifakın net olmadığını söyleyen Tambova, "CHP ile ittifak yapıp yapmayacağımız net değil.  Zor bir süreç. İYİ Parti kendi seçmen kitlesine daha yakın olan Saadet ve Demokrat Parti ile bir birliktelik olabileceği mesajını vermiştir. Bu da Sayın Akşener'in tabanına ve ideolojisine daha uygundur. Kendileri açısından doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum" dedi.

MERAL AKŞENER’E İSMİM GİTTİ 
Tambova İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e isminin gittiğini ifade ederek, "Eskişehir'de MHP ile kardeş gibiydik.  İlçe başkanlığı yapmış teşkilatta çalışmış sevdiğim insanlar var. MHP'den İYİ Parti'ye geçişler  olduğunda diyalogumuz  yine  devam etti.   Meral Akşener Eskişehir'e geldiğinde Eskişehir'de doğru  dürüst siyaset yapan kim var diye sorduğunda benim ismim verilmiş. İsmini veren kişi eski bakanlarımızdan" şeklinde konuştu. 

BÜYÜKERŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY 
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tambova,  "Büyükerşen yüzde 100 belediye başkanlığına aday. Büyükerşen bir demecinde 'Ben olmazsam bu şehri yağmalayacak çok insan var' demişti. Yani demek istiyor ki  ben adayım beni seçin. Cumhurbaşkanı adayı olmak çok ister ama gösterilmez. Ankara'da adaylık için  Büyükerşen'in lafı bile geçmiyor  aslında. Bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı adayı. Büyükerşen bunu da biliyor ve kullanıyor. Adım gibi eminim Cumhurbaşkanı adayı olmayacak" ifadelerini kullandı 

Editör: TE Bilişim