Partinin Pazar toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, mevcut belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in parti meclisi tarafından Eskişehir’e yeniden aday olduğunu söyleyerek, kendisini tebrik ederek, “Bizlere önderlik edecektir, hep birlikte başaracağız” dedi.

31 Mart seçimlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Adar, “Parlamenter demokratik sistemin yeniden gündeme getirilebilmesi 31 Mart seçimlerinde, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak girenlerin o seçimlerden kaybederek çıkmasıyla mümkündür. Yoksa bu rejim yerleşip gidecek” ifadelerini kullandı.

Adar, partisinin Pazar toplantısında şunları söyledi:

“Ülkemiz 24 Haziran seçimleri, başlangıcı 16 Nisan referandumu olmak üzere bir rejim değişikliği yaşadı. Rejim değişikliğinin, tek adam yönetiminin neler yaptığını, nelere muktedir olduğunu yaşayarak görmeye başladık.  2 gün önce bir savcı bir dilekçe veriyor; Askeri okullarda türbanla ilgili yasağın kaldırılması ile ilgili. Bu konu kimi ilgilendirir? Normal, demokratik ülkelerde kuvvetler ayrılığı olduğu ülkelerde bu konu yargıyı ilgilendirir. Ama dünkü Üsküdar’daki toplu açılışta Sayın Cumhurbaşkanı, “Sen kim oluyorsun da böyle bir dava açılmasına talepte bulunuyorsun?” diyor. Oysa aynı süreç içerisinde ilgili yargı organları böyle bir dava açılmasına gerek olmadığına hükmediyorlar. Ama konuşmamın başlangıcında da ifade ettiğim üzere; bu, ülkede hangi işlerin nasıl yapılacağının birer birer gösterilmesidir. Onun için 31 Mart seçimleri son derece önem kazanıyor. Yoksa bu rejim yerleşip gidecektir.

Sarı Öküz hikayesi                                                           

Hepimiz çok iyi biliriz, Sarı Öküz hikâyesi vardır: Öküzler toplanmış bir grup halinde, yemlerini yiyorlar. Çakallar gelmiş, aslan gelmiş bunları yiyecekler. Fakat o güzel savunma yapıyorlar ki içlerinden bir tekini bile alamıyor aslanlar. Daha sonra bir kurnazlık düşünüyor aslan. Bunların lideri pozisyonunda olan bir tanesini çağırıyor ve diyor ki; “Bakın sizler de sıkıntı içerisindesiniz bizler de sıkıntı içindeyiz. Şu sarı öküzü verin bize de biz çekilip gidelim, siz de rahat bir ortam içinde yaşayınız.” Heyet toplanır, aslanın o isteğini kabul edip vermişler. Aslanlar o günkü gıda ihtiyacını karşılamış ama gıda ihtiyacı bitmiyor, bu sefer farklı bir talepte bulunmuşlar, bir başkasını istemişler. Heyet yine o isteği vermede mahsur görmemiş ama bir süre sonra bakmışlar ki bu istekler birer birer onları eritmiş ve artık aslanlara karşı savunacak güçleri bile kalmamış.

Onun için elimizden birer birer giden değerlerin çok iyi farkına varmak zorundayız ve o elimizden giden değerlerin ne kadar kıymetli olduklarını bilmek zorundayız. Birbirimizle kaynaşarak, birbirimizle bütünleşerek eksiklerimizi görmeyerek bu seçimlere hazırlanıp bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş insanların da vermesini temin etmek gerekir diye düşünüyorum.

Üç belediye başkanına övgü

Eskişehir’de yerel yönetimlerde bu konuda oldukça şanslıyız. Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen gibi 4 dönem Eskişehir’in teveccühünü kazanmış ve Eskişehir’i marka şehir haline getirmiş bir Başkanımız var. Keza Tepebaşı’nda 3 dönem belediye başkanlığı yapmış ve Tepebaşı bölgesindeki halkın teveccühünü toplamış takdirini almış bir Ahmet Ataç başkanımız var. Birinci dönem olmasına rağmen Odunpazarı bölgesini çok farklılaştıran, Odunpazarı Beledigesini öncelikle araç gereç ile kendi malı donatan ve daha sonra da çevreye yönelik pek çok eylem yapan, parklar yapan, müzeler açan bir Başkanımız Kazım Kurt’umuz var. Biz o yönden çok şanslıyız.

Büyükşehir Meclisinde çoğunluğu hedefliyoruz

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyelerinin doğrudan doğruya kendi adlarına seçilen Belediye Meclis üyeleri olmadığı için ilçelerden gelen belediye meclis üyeleri olduğu için biz ilçelerimizde de çok sayıda ilçeyi alarak 2014’ten bu yana sıkıntı içinde görev yaptığımız Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de muhakkak ekseriyete ulaşmak zorundayız.

Bize ve sevgili partili arkadaşlarıma bir görev düşüyor. Özellikle çok az oylarla kaybettiğimiz bölgelerde yeniden seçimi kazanabilmek adına biz bu haftaki il yönetim kurulu toplantımızda il yönetiminden 2’şer arkadaşımızı ilçelerde görevlendirdik ama bu 2’şer arkadaşlarla değil çok sayıda gönüllü çalışanlarla bu ilçeleri fethetmek zorundayız.

En az 8 belediyeyi alacağız

Biraz önce buraya inmeden önce bir grup emekli öğretmen arkadaşım yanıma geldiler, belli bölgelerde çalışmak istediklerini ilettiler. Son derece mutlu oldum. İşte kaynaşma dediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev alma azmiyle dolu olan arkadaşlarımıza bizler çalışma olanağı sağlayacağız. Onlar çalışmalarını yapacaklar. Bilgi alışverişi hep devam ettireceğiz, kontrollü şekilde belediyelerimizle birlikte Eskişehir’de en az 8 tane belediyeyi alacağız.

Ben çok iddialı konuşmak istemiyorum, birileri 15-0 yapacağız diyor ama ben öyle demek istemiyorum. Bizim karar almamızda yeterli sayıda ilçe belediyelerimizi muhakkak almak ilk hedefimiz. Oraları da sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak ilk hedefimiz.

İlçelere yapılan hizmetleri anlatın

Bakınız Büyükşehir Belediye Başkanımız siyasi parti mülahazası yapmaksızın tüm ilçelerde belli yatırımlar yaptı. Çifteler’in kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri tamamen yenilendi. Çifteler’e 2 bin tonluk su deposu yapıldı. Yine Çifteler’e bir otogar ve sosyal tesis inşası yapılıyor ve öyle zannediyorum seçimden önce bitirilecek o da hizmete açılacak. Bu alt yapı hizmetleri tamamlandıktan sonra Çifteler’in Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm yolları asfaltı ile trotuarı ile tamamlandı.

Keza Sivrihisar’da kanalizasyon ve su şebekeleri yenilendi. Yıllardır yapılamayan şey bu. Aynı şekilde Mahmudiye ve Han’da çok büyük çapta yatırımlar yapıldı. Mahmudiye’de kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri yenilendi. Mahallelerinde su sıkıntısı olan yerlerde de su sıkıntılarını giderme adına sondajlar yapıldı ve insanların su ile kavuşmaları sağlandı. Oysa bunlar yıllarca çözülemiyordu.

Hizmet CHP’ye geçince elektriği kestiler

Hemen şunu da söyleyeyim; 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından idare edilirken yasa ile kapsam alanı genişletildiğinde OEDAŞ’ın ilk yaptığı şey o güne kadar borcu ödenmeyen köylerin su pompalarının elektriğini kestiler. Yaklaşık 3 Milyon TL para ödenerek bu elektriklerin yeniden açılması temin edildi ve orada yaşayan hemşerilerimiz sularına kavuşturuldu.

Onun için sevgili arkadaşlarım, “yatırım yapmıyor, yatırım yapılmıyor, Büyükşehir sadece kendi siyasi partilerine mensup belediyelere hizmet etti” argümanları son derece yanlış bilgilendirmedir. Bu konuda da ciddi proje hazırlığımız var. Bunları o bölgedeki seçmen vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.

Halkın beli doğrulmuyor

Ülkemizdeki ekonomik kriz had safhaya geldi. Ekonomik krizden dolayı öncelikle inşaat sektöründeki konkordatolar çok hızlı hayata geçti şimdi de çok yakın bir tarihte iflaslar başlayacak. Bunu sadece ben söylemiyorum, bunu 2 gün önce, TÜSİAD Genel Başkanlığı yapan Erol Biliciler de ifade ettiler. Bunlar son derece tehlikeli işler. Ama şunu çok iyi görüyoruz, belli bahanelerle işten çıkarmaların sayısı artmaya başladı. Burada araç muayene servisinde, sendikal faaliyette bulundukları gerekçesiyle çok sayıda işçi arkadaşımız işinden oldu. Şunu bilin ki çok zorlu bir kış olacak. İlk doğalgaz faturaları bu ay gelmeye başladı. Son derece yüksek rakamlar. 1600 liralık asgari ücretin uygulandığı ülkemizde 400 liralık sadece ısınmayla ilgili gider karşılanabilir bir gider değil. Bu açıdan da seçimler çok önemli. Onun için hepinize ihtiyacımız var.

Ben biliyorum ki tüm partili arkadaşlarım ve partisizi olup da vatansever hemşerilerim bizlere seçim döneminde katkı verecektir.

Sizlere kapımız her zaman açık. “

Partimizle ve Eskişehir’le gurur duyuyoruz

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise CHP’lilerin partileriyle gurur duyması gerektiğini kaydetti.

Süllü, CHP olarak ülkeden aldıkları güç ve geçmişte başardıklarıyla bugünde çok şey başarabileceklerine inanmaları gerektiğini belirtti.

Vatandaşın ekonomik krizin farkında olduğunu vurgulayan milletvekili Süllü, özellikle seçim çalışmalarına gidildiğinde vatandaşa özellikle Eskişehir'i, farkını ve belediyelerin yaptığı çalışmaların anlatılmasını istedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Editör: TE Bilişim