CHP Arifiye Mahallesi sorumlusu Gülcan Çalış tarafından CHP’li kadınlara yaptığı kahvaltıya katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ülkedeki büyük ekonomik krizi en çok kadınların hissettiğini söyledi.

Toplantıyı düzenleyen CHP Arifiye Mahallesi sorumlusu Gülcan Çalış açılış konuşması yaparak, “Birlik ve beraberlik içinde çok güçlü bir aileyiz biz. Meyve veren ağaç taşlanır misali taşlamada kalmayıp ağaçları kesmeye kalkışanlar var. Ama bizlerin ne kadar güçlü bir bağ ile bağlı olduğumuzu unutuyorlar. Bu bağı Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün attığını unutanlar var” diye konuştu.

Alaaddin Parkı Cafe’de yapılan toplantıya katılan Büyükerşen sözlerine; “CHP' Eskişehir’in güzel hanfendileri, Atatürk'ün kızları geleceğin kuşakların varisini doğuran, geliştiren sizlerin aranızdan bulunmaktan gurur duyuyorum. Sizleri böyle birlik içinde görmek ümidimi arttırıyor” diye başladı.

Yerel seçimlerde galibiyet ve hakimiyeti kadınlarla birlikte olacağını ifade eden Büyükerşen şunları söyledi:

“Sizlerin seçimde çok büyük gayret gösterin. Ülkede büyük bir ekonomik kriz var. Aldı başını gidiyor. Eskişehir'de pek hissedilmiyor. Hızla çözümsüz bir ekonomiye gidiliyor.  Türkiye ne yapacak ben iktisatçı olarak baktığım zaman sevinemiyorum gelecek günlere bakarken.

Fabrikalar,  kuruluşlar yani Cumhuriyetimizin yaptıklarını,  aklınıza gelen her şeyi  90 yılında getirilmiş ekonomik gelirleri sattılar. Dünya ülkelerinde ekonomik krizleri olmuştur ama bizdeki gibi sık sık olmamıştır.

Bunlar hep sağ hükümetlerin dönemindedir. AP ve Demirel zamanında krizler oluştu onlar atlatmayı başardılar.

Ağır bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Bunu tek bir adamın dudaklarının arasında sözcükleri ile düzeltilemez.

Sizler bu krizi en yakından hissedenlersiniz. Asıl idare eden evdeki hanımlardır. Dolayısı ile inanıyorum köyler ilçeler olmak üzere varoş mahalleler, zaten dar gelirli zaten varlıklı insanlar değildi, büyük sıkıntılı içindeler. Lütfen parti çalışmaları yaparken gidin onlara sıkıntılarını anlatın. Ekmek kaç para oldu, simit kaç para oldu. Bugünkü kadar hiç bir zaman büyük artışlar olduğunu hatırlamıyorum.

Bizim karşımıza üç belediye başkan adayı bulamıyorlar. İlçelerden umut bekliyorlar. İlçelerin belediye başkanları ve meclis üyelerinin büyük bir bölümü Büyükşehir Belediye meclisini oluşturuyor. İlçelerde köylere gidip bunları anlatın, yaşadıkları sıkıntılarını anlatın.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un şehir dışında oldukları için katılamadığı toplantıya; Büyükerşen ile birlikte Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Doğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve bir çok partili kadın katıldı.

                                                                                                                          

Editör: TE Bilişim