AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Odunpazarı İlçe Başkanlığı kongresinde çok sert konuştu. CHP’li belediyeleri hedef alan Çalışkan, hizmetlerinin CHP’li belediyeler tarafından sahiplendiğinin kaydetti. Kalabak suyu konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yüklenen Çalışkan, trafik sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “AK Parti Eskişehir’de çok büyük hizmetlere imza attı. AK Parti döneminde başlayan Toplu Konut projeleri dahi akamete uğratılıyor. Millet Bahçeleri yapılmıyor. Sadece biz isim önderdik diye mevcut 40 dönüm millet bahçesini Odunpazarı Belediye Başkanı yapmıyor.

Biz hizmetlerin her daim takipçisi olacağız. İster adı kentsel dönüşüm olsun, ister afet riskli alanlar olsun, ilçe belediyesine düşen görevlerin takipçisi olacağız. Porsuk 1-2 projeleri belediye meclisinden geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı daha önce olduğu gibi bir çivi çakmıyor. Gündoğdu 1-2 projeleri hazır. Hizmet etmek istiyorsanız, meclis çoğunluğunuz da var. Yeter ki hizmet üretmek isteyin.

Bu şehirde yağmur suyu borularının olmadığını, her yerin göle dönüştüğünü, Avrupa Şehri Venedik Gondolları’nın bu yağmur sularında dolaştığını göreceksiniz.

1936 yılında sayın belediye başkanımız bu şehre Kalabak suyunu 40 kilometre öteden getirdi. Mevcut yönetim şu an Kalabak suyunu maalesef dağıtamıyor.

Kalabak suyuna hemşerilerimiz yaklaşık 3 aydır ulaşamıyor.

Mevcut belediye başkanını uyarıyoruz. Bu şehrin belediye başkanı olarak inşallah 2020 yılında işe gelmediğiniz günler, işe geldiğiniz günlerden fazladır. Gitmeniz gereken yer ESKİ tesisleri. ESKİ tesislerine gideceksiniz bu şehrin çektiği ızdırabı acıyı dindireceksiniz. 1936 yılında Eskişehir’e suyu getiren belediye başkanının kemiklerini sızlatmayacaksınız. Kalabak suyunun marka değerine sahip çıkacaksınız.

Siz bu şehrin marka değerine zarar veriyorsunuz. Hizmet üretemiyorsunuz. AK Parti iktidar olduğu dönemden bu yana şehrimize 24 milyar TL’lik yatırım yaptı. En son Millet Bahçesi’ni hizmete açacağız.  Stadyumda yaptıkları gibi bizim Millet Bahçesi önüne tabela getiriyorlarmış. İnşallah o tabelaları orada görürüz. Buradan uyarıyorum. Hizmeti siz kendiniz üretin. AK Parti’nin hizmetlerinin önüne tabela dikip algı oluşturmayın. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın, milletvekillerimizin emeği var.

Biz kimsenin emeğini size çiğnetmeyiz.

BU ŞEHRİN GEZİ TRAMVAYINA İHTİYACI YOK

Bu şehrin trafik sorunu var, bu sorunlara bir de ESTRAM sorunu eklemeyin. Bu şehrin gezi tramvayına ihtiyacı yok, bu şehrin ulaşım sorununu çözmek için tramvaya ihtiyacı var. Trafik artık tıkanıyor. Kavşak noktalarına mutlaka çözüm üretmek zorundasınız.

AK Parti icraatları ve battı çıktılar ortada. Biz bunları yapmamış olsaydık bugün bu şehrin trafiği içinden çıkılmaz hale gelirdi.

Yerel yönetimlerden olan belediyelerin hizmetlerini her zaman denetleyeceğimizi, iktidarımızın yaptığı projelere her zaman sahip çıkacağımızı buradan belirtiyorum. Yaptığımız yatırımlarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim