Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde aralarında AK Parti Genel Başkan yardımcısı, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın da sahibi olduğu alanlarda akaryakıt alanı olarak meclisten geçmesi üzerine başlatılan tartışmalar devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı  ve Eskişehir Milletvekili Karacan kendisine yönelik eleştirilerine verdiği yanıttan sonra bugün de CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Karacan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Sallarel, AKP meclis üyelerin daha önce akaryakıt alanı talebine onay vermediklerini hatırlatarak, “Sayın Karacan bu konuyu neden daha önce talep etmemiştir. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Belediye Meclisini tahakküm altına almaya mı çalışmaktadır” diye sordu?

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Büyükşehir Belediye Meclisinin son toplantısında yaşanan Akp Genel Başkan Yardımcısı Sn. Harun Karacan’ı ilgilendiren imar değişikliği ile ilgili yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Akp içindeki kavgayı gün yüzüne çıkarmıştır. Bilindiği üzere Akp meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu Büyükşehir Belediyesi uzun zamandır hiçbir akaryakıt alanı talebine onay vermiyordu. Buna rağmen Sn. Karacan’ın talebi üzerine konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesine rağmen komisyon başkanı Akp üyesi Tuncer Köküer ve Chpli meclis üyeleri katılmamıştır. 7 kişiden oluşan komisyon raporuna sadece iki Akp meclis üyesi imza atarak olumlu kararı vermiştir. Sonrasında konu Belediye Meclisine taşındıktan sonra Akp Belediye sözcüsü Ahmet Yapıcı konuya tepki göstererek meclis toplantısını terk etmiştir.

Bugün basına yansıyan Sn. Karacan’ın açıklamaları gösteriyor ki kendi içlerindeki kavga büyük.  Asıl sorulması gereken soru şu. Konu neden Sn. Karacan’nın Akp Genel Başkan Yardımcısı olmasından sonra gündeme gelmiştir. Sn. Karacan bu konuyu neden daha önce talep etmemiştir. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Belediye Meclisini tahakküm altına almaya mı çalışmaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir halkı yararına olan her projesi engellenirken Akp Genel Başkan Yardımcısının özel istekleri neden görüşülmeye zorlanmaktadır.

Söz konusu haber doğru olduğu halde neden kendisini yıpratmaya çalıştıklarını ifade etmektedir. Kendisini yıpratmaya çalışanlar kamuoyu ve basın mıdır yoksa İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer ve Akp meclis üyelerimidir.Sn. Karacan’nın dediği gibi Güneş Balçıkla Sıvanmaz gerçekleri kimse örtemez. Doğrular şimdi yaşandığı gibi er ya da geç ortaya çıkar.

               

Editör: TE Bilişim