AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Konuşmasının başında Kutlu Doğum Haftası’na değinen Koca, “Bu vesileyle haftanın ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. İslam alemindeki zulümlerin son bulmasını temenni ediyorum. İslam aleminde ve dünyada demokrasi birlik ve beraberliğin sağlanmasını diliyorum, Kutlu Doğum’un bu savaşların son bulmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.  Koca daha sonra yapılan ve yapılması planlanan çalışmalardan söz etti. Koca şöyle konuştu:             “Bunlardan bir tanesi gençlik merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mevcut stadyumun yıkılması ve stadyumun orada bulunan nedeniyle Eskişehir’de bir kapalı spor salonu, tam olimpik yüzme salonu ve yeni bir stadyumun yapılması ile ilgili ve gençlik merkezleri kurulması ile ilgili kararlar alınmıştı. Bu kararlar çerçevesinde 33 bin kişilik stadyum temelleri atıldı, fiziki olarak yüzde 20 seviyesini geçmiş durumdayız inşallah 2015 yılında bu stadyumu Eskişehir’e kazandırırız. Mevcut stadyumun yerini de TDKB Meydanı yaparak Eskişehirlilerin hizmetine sunmuş oluruz. Eskişehir Gençlik Merkezi proje maliyeti 4,5 milyon liraya ihalesi gerçekleştirildi. 25 Mart’ta sözleşmesi yapıldı, inşaatına başlanacak, resmi süreçler tamamlandı. Osmangazi Spor Kompleksi içinde bulunan Porsuk Spor Salonu yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait arazi üzerinde bu gençlik merkezini Odunpazarı bölgesine yapacağımız merkezin yapımına başlıyoruz. Merkez spor salonu kapalı spor salonu ile ilgili 9 Nisan’da ihale gerçekleştirildi proje maliyeti 11 milyon 3 bin seyirci kapasiteli, bir salon. Binanın oturma alanı 5 bin 10 metrekare. Engelli ve tüm vatandaşlar için gerekli şartları ihtiva ediyor. Yenikent’teki Diş Hastanesi’nin yakınında bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait 30 dönümlük arazi üzerine yapılacak. Kapalı yüzme havuzu proje maliyeti 20 milyon lira. Yer tespiti çalışmaları devam ediyor, uluslararası standartları bin seyirci kapasiteli olacak.”

MECLİS ÜYELERİNİN DESTEĞİYLE

BÜYÜKŞEHİR’İ ZORLAYACAĞIZ

Gazetecilerin sorusu üzerine yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Milletvekili Salih Koca, şunları söyledi: “Gerek Türkiye’de gerek Eskişehir’de yerel seçilere ciddi bir katılım oranı oldu, yüzde 91’lik katılımla seçimler gerçekleştirildi, bu da demokrasinin sağlam temellere oturduğunu gösteriyor. Artık demokrasi Türkiye’de yerleşmiştir. Bu seçimler AK Parti’nin büyük galibiyeti ile sonuçlanmıştır. Yerel seçimlerde 2009’da yüzde 38’den yüzde 45’e çıkardık. AK Parti kendisine kurulan tüm komplo ve senaryolara atılan iftiralara rağmen seçimin tek galibi çıkmıştır. Ciddi bir başarı elde etti. Eskişehir’de şu anda 14 ilçenin 10’u AK Parti’de bizde olan Han ve Odunpazarı’nı kaybettik, Mahmudiye il ilgili itiraz var sonuçları bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3’te 2’lik bir çoğunluğumuz mevcut. Bu seçimlerde de hem Büyükşehir Belediyesi’nde, hem de iktidar yoluyla yapılan yatırımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyükşehir’in bundan sonra makyajlarla uğraşmasını değil, kentin ciddi sorunlarıyla uğraşmasını sağlayacağız, yani estetik yaparak bu kentin bir 5 yılını daha kaybetmemesi gerektiğini düşünüyoruz, meclis üyelerimizin de vereceği destekle birlikte, bir anlamda Büyükşehir’i de zorlayarak bu dönem de gerekli hizmetlerin yapılması konusunda üzerimize düşen gayreti göstereceğiz. Bu meclis çoğunluğunu halkımız hizmet edelim diye bize verdi. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

KASITLI DEDİKODULARLA

HAREKET ETMEYECEĞİZ

 

Eskişehir’de yerel seçim sonrasında elde edilen sonuçlar sonrasında il yönetiminin görevden alınacağına ilişkin iddiaların sorulması üzerine sert açıklamalarda bulunan Koca, “Bu değerlendirmeleri yapacak il teşkilatımızdır ve il teşkilatımızı değerlendirecek olan da genel merkezimizdir, bizler özellikle ve kasıtlı olarak çıkarılmış bir takım dedikodularla hareket etmedik bundan sonra da hareket etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Milletvekili Koca şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de tek genel başkanımız tek genel merkezimiz var, Eskişehir’de yaklaşık 1500 kişilik yönetim kadrosuyla tek teşkilatımız var, bir takım paralel yapılara paralel söylemlere art niyetli söylemlere fırsat verecek değiliz, burada kimin ne kadar çalıştığını, çalışmadığını kimin ne yapıp yapmadığını değerlendirmeye alacak mevkiler belli, bu değerlendirmeleri yapacak il teşkilatımızdır ve il teşkilatımızı değerlendirecek olan da genel merkezimizdir, bizler özellikle ve kasıtlı olarak çıkarılmış bir takım dedikodularla hareket etmedik bundan sonra da hareket etmeyeceğiz.”

SOSYAL MEDYA İLE OLMAZ

Seçimlerde Eskişehir’in merkezinin kazanılmamasında herkesin sorumluluğu bulunduğunu kaydeden Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekillerimizin de il ve ilçe teşkilatımızın da ve en büyük de adaylarımızın sorumluluğu var. Hepimizin sorumluluğu, biz bu çalışmaları gayretli bir şekilde elimizden geleni yaptık milletimizin takdiri bu, biz bu tercihleri her zaman başımızın üzerinde taşırız. Milletin takdirine söyleyecek sözümüz olmaz, bu dönemler eleğin elendiği dönemler, bunun için bir takım fırsatları değerlendirmeye çalışanlara cevabımız var. Kimin samimiyetle çalıştığını biliyoruz. Bir takım paralel yapılarla paralel söylemlerle basın yoluyla ve sosyal medya yoluyla olacak bir şey değil, samimi olan arkadaşlara her zaman açığız, bundan sonraki dönemde de bu arkadaşlarımızı çalışabilirler. Art niyetli çalışmalara fırsat verecek değiliz, yapılan yorumlarda en ufak bir tutarlılık söz konusu değil, biz sosyal medya ile yol haritası çizmeyiz, bizler de bu şekilde yol çizecek değiliz, bundan sonra da Cumhurbaşkanlığı için çalışmalar başlattık bundan sonra da devam edeceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMAZSA BİZ ÇALIŞTIRACAĞIZ

Konuşmasının sonunda üye sayısının çoğunluğuna sahip oldukları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde uzlaşma içinde çalışılıp çalışılmayacağını yanıtlayan Koca, “Büyükşehir çalışmazsa biz çalıştıracağız. 2009’dan önceki dönemde de uzlaşı içinde olduk şu anda da öyle olacak. Tramvay 15 mahalleye daha ulaştıysa bu AK Partili belediye meclis üyelerinin öneri ve aldığı kararlarla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘Ben sadece 9 mahalle demiştim, siz bana 15 mahalle verdiniz ve üstüne üstlük borçlanma yetkisi verdiniz’ dediği meclis tutanaklarında yer almaktadır. AK Parti her zaman uzlaşmadan yanadır asıl uzlaşması gerekenler şu anda yönetim kadrosunda olanlardır. Asıl onlar uzlaşmalı ve üyelerle istişare içinde olması mevcut başkanın istişare kapıların açıp grup sözcümüzle istişare içinde bu süreci götürmesi gerekiyor.”

3 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Odunpazarı Belediyesi’nde meclis oturumlarının canlı yayınlamasını da değerlendiren Koca, “Belediye meclis toplantıları basına açık toplantılardı, bugüne kadar gidip Odunpazarı’nda canlı yayın yapmak isteseydiniz size engel olacak var mıydı aslında değişen bir şey yok. Güzel bir uygulama ama biraz da siyasi bir uygulama” diye konuştu. Anadolu üniversitesinin yakınındaki kavşağın sağ tarafa açılması konusundaki son gelişmeyi de aktaran Koca,  şöyle konuştu: “3 vatandaşa ulaşamadığımız için sorun yaşıyoruz, adreslerine ulaşamıyoruz emniyetten cevap bekliyoruz. 60’a yakın konut vardı 50’ye yakınında sorun çözüldü, 1i mahkemelik, şu anda 3 vatandaşa emniyet aracılığıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Mustafa oğlu Şakir Deliorman, Ahmet oğlu Ercan Aksoy, Süleyman oğlu Yaşar Batmaz, bu arkadaşlara ulaşamıyoruz. Bu arkadaşlara ulaşınca resmi sorunu çözüp yolu hep beraber açacağız. “Gündoğdu’ya üst geçit ihalesini yaptıklarını da hatırlatan Koca, “25 Mart’ta teknik sıkıntıdan dolayı ihale iptal edildi, 30 Nisan tarihine ertelendi. Bu üst geçidi de en kısa zamanda yaparak halkın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilişim