CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "CHP'nin hükümet kurma sürecindeki tutumu çok nettir. Önce Partimiz değil önce ülkemiz yaklaşımı içinde olduk. Önce Türkiye dedik. Bundan sonra da böyle demeye devam edeceğiz' diye konuştu


Partisinin hükümet kurma çalışmaları sırasındaki tutumunu halka  anlatmak için Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte Balıkesir’e giden Çakırözer, basın, sivil toplum örgütleri ve odalar ile görüşmelerde bulundu.


Üç milletvekilinden Oluşan CHP heyeti Balıkesir CHP il örgütü ile birlikte Balıkesir Barosu, Tabipler Odası, Dişhekimleri Odası ve KESK’e ziyaretlerde bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Eskişehir milletvekili Çakırözer Toplantılarda, “Toplumun her kesiminden vatandaşlarımız koalisyonun bir inat uğruna kurulamadığı ve bir kişinin ülkeyi felakete sürüklediğinin farkındalar. Bu görüşmelerde AKP’nin samimi davranmadığını, halkı kandırdığını ve ülkeyi milyarlarca liralık seçim bütçesiyle baş başa bıraktıklarını herkes gördü. Halkımız 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da tarihi bir ders verecek. 13 yıl önce Kasım Ayında gelen bu iktidar yine bir Kasım günü koltuğunu bırakmak zorunda kalacak" dedi


Koalisyon görüşmelerinde CHP'nin ilkeli bir tutum takındığını da aktaran Çakırözer, “Biz CHP olarak tek ve net bir mesaj verdik. Önceliğimiz Türkiye’dir dedik” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim