CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarlaları ve seraları zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanmasını çağrısında bulundu.

Eskişehir’de devam eden dolu yağışı nedeniyle yeni yetişen sebzeler ile çiçek açan meyve ağaçlarında zararlar meydana geldiğine vurgu yapan Çakırözer, “Eskişehir’imizde iki gündür devam eden dolu yağışı nedeniyle yüzlerce çiftçimiz mağdur oldu. Özellikle Tepebaşı bölgemizde Sakintepe, Aşağı Sögütönü ve Yukarı Söğütönü mahallelerimizde yeşil yapraklı sebzeler büyük zarar gördü. Aynı şekilde seralarda da zarar var. Çiftçimiz zaten zor koşullar altında üretim yapmaya çalışıyor. Devlet çiftçinin dolu yağışı nedeniyle ortaya çıkan zararını bir an önce karşılanmalıdır ” dedi.

DEVLET ÇİFTİÇİNİN ZARARI KARŞILANSIN

Eskişehir’de etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarımsal alanlar ve seralar zarar gördü. CHP’li Çakırözer yaptığı açıklamasında Eskişehir’de etkili olan dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması çağrısında bulundu.

TARIMSAL ALANLAR VE SERALAR ZARAR GÖRDÜ

Eskişehir’de devam eden dolu yağışı nedeniyle hem sera hem de açık tarımsal alanlarda zararların oluştuğunu dile getiren Çakırözer, “Dolu yağışı nedeniyle yeni yetişen sebzeler ve tarım alanları zarar gördü. Tepebaşı bölgemizde yeşil sebze üretiminin yapıldığı Sakintepe, Aşağı Söğütönü, Yukarı Söğütönü Mahallelerimizde çiftçilerimiz büyük zarara uğradı. Hem yeni yetişen sebzeler hem de seralar kullanılamaz hale geldi. Çiftçimiz zaten zor koşullar altında üretim yapmaya çalışıyor. Dolu yağışı nedeniyle ortaya çıkan zararlar bir an önce karşılanmalı ve çiftçimizin yaşadığı mağduriyet giderilmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim