CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Beylikova ve Alpu köyleri başta olmak üzere Eskişehir’e bağlı ilçe ve köylerde yaşanan ve yurttaşları artık yıldıran elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.
Çakırözer, Ramazan ayı boyunca yaptığı ziyaretlerde Alpu ve Beylikova başta olmak üzere diğer ilçelere bağlı köylerde son dönemde yoğunlaşan elektrik kesintilerine ilişkin sorunları dinledi.
KESİNTİLER YILDIRDI
Vatandaşlar, kesilen ve saatlerce gelmeyen elektrikler yüzünden özellikle hayvancılıkla uğraşanların büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, sabahları süt sağımı sırasında elektrik kesilmesi sonucunda yaşanan sıkıntılara dikkat çektiler. Elektrik kesintileri yüzünden elektronik eşyalarının da zarar gördüğünü belirten yurttaşlar,  hayatın her alanında kullanılan elektriğin kesilmesinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini kaydettiler.
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Vatandaşlara konuyu Meclis gündemine taşıyacağı sözünü veren CHP’li Çakırözer, zaman yitirmeden sözünü yerine getirdi. TBMM’de yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı mağduriyetleri anlatan Çakırözer, hazırladığı soru önergesiyle de konuyu Meclis gündemine getirdi ve hem ilgili şirketi hem de düzenleyici kamu kurumlarını göreve davet etti.
BAKANA SORULAR
Çakırözer, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, şu sorulara yanıt aradı:
-Eskişehir’de elektrik kesintilerinin gerekli yatırımların ve yenileme çalışmalarının yapılmadığı için gerçekleştiği iddiası doğru mudur? Doğru ise Eskişehir ve ilçelerinde yapılan yatırım ve yenilemenin parasal karşılığı nedir?
-Eskişehir’de elektrik dağıtım şirketi ile yapılan sözleşmelerde yılda kaç defa bakım, onarım, yenileme çalışması yapılması öngörülmüştür?
-Elektrik dağıtım şirketine sözleşmelerde bakım, onarım, yenileme çalışmaları için kaç saat elektrik kesintisi yapma hakkı tanınmıştır?
-2010-2016 yılları arasında Eskişehir merkez ve ilçeler itibariyle kaç saat elektrik kesintisi yaşanmıştır? Kesintiler nedeniyle yaşanan maliyet ne kadardır?
-Elektrik dağıtım şirketi ile yapılan sözleşmelerde öngörülmeyen elektrik kesintilerinin maliyetleri ile ilgili bakanlığınızın tüketici haklarını korumak için ne yapmaktadır? Mağdur olan yurttaşların mağduriyeti nasıl giderilecektir?
-Türkiye’de elektrik fiyatlarının düşürülmesi için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Tüketicinin ödediği fiyata göre daha düşük hizmet aldığı iddiası doğru mudur?
 
Editör: TE Bilişim