CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer katıldığı televizyon programlarında iktidar partisi yöneticilerinin Anayasa Referandumuna ilişkin yürüttüğü kampanyayı eleştirdi. Çakırözer, “‘Hayır çıkarsa kaos olur, Hayırcılar teröristlerle aynı cephede’ gibi açıklamalar gerçekten çok üzücü. ‘Hayır’ çıkarsa toplumda kaos olur,  iç savaş çıkar diye dillendirmek asla doğru değil. Korku üzerine siyaset kurmamak gerekiyor. Bizler her zaman birbirimizin yüzüne bakacağız. Evet te çıksa, Hayır da çıksa başımızın üstünde yeri var, hiçbir sonuç kardeşliğimizi bozmamalıdır, bozamaz” dedi.
 
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa referandumuna ilişkin kampanyasını sürdürüyor. Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve oda temsilcileriyle bir araya gelen Çakırözer, çıktığı televizyon programlarında da CHP’nin neden ‘Hayır’ dediğinin gerekçelerini anlatıyor. 
 
Hem ulusal hem de yerel televizyon kanallarında Hayır’ın gerekçelerini anlatan Çakırözer,  hükümet partisi yöneticilerinin yürüttüğü ‘Evet’ kampanyasını eleştirdi. Konuşmalarında hükümet yöneticilerinin “ ‘Hayır çıkarsa kaos olur, Hayır’cılar teröristlerle aynı cephede’’ gibi açıklamalarına değinen Çakırözer, “Sadece Adalet ve Kalkınma Partisi değil, aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin de aynı söylemlerde bulunması gerçekten çok üzücü. İster ‘Evet’ ister 'Hayır'  hangi görüşü savunuyorsa savunsun, herkesin yapması gereken kimseyi karalamadan, incitmeden, hak etmediği sıfatları yakıştırmadan kampanyasını yürütmektir” dedi. 
 
AMACIMIZ GÖRÜŞLERİMİZİ AKTARMAK
 
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde sadece ‘Hayır’ın anlamını anlatmaya özen gösterdiğine dikkat çeken Çakırözer, “Dernekleri geziyorum, hemşehri derneklerini, odaları.. Kimisi ‘Evet’ e daha yatkın, kimisi ‘Hayır’a daha yatkın ama önemli değil. Hepsi bizim hemşehrimiz, hepsi bizim yurttaşımız.. Bizim birinci amacımız görüşlerimizi herkese ulaştırmak. Sonrası halkımızın takdiridir” dedi. 
 
Program sunucularının kendisine yönelttiği sorular üzerine, kampanya süresince kutuplaşma hissedip hissetmediğini aktaran CHP’li Çakırözer, “ Sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’nden değil aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri tarafından yapılan ‘Hayır çıkarsa kaos olur, Hayırcılar teröristlerle aynı cephede’ gibi açıklamalar gerçekten çok üzücü. Bu durum sadece Cumhuriyet Halk Partisi için geçerli değil, Saadet Partili, Demokrat Partili, DSP'li, Vatan Partili arkadaşlarımız için de geçerli.  Kim onlara, bize terörist diyebilir ki? Bizler sonuç ne çıkarsa çıksın her zaman birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu üslup  kutuplaşma, gerginliği arttıracak bir usluptür. Umut ediyorum ki, iktidar partisi yöneticileri veya Evet’i destekleyen diğer partiler halka ‘Evet’i benimsetmek için bu şekilde kolaycı ama tehlikeli bir yaklaşımdan kaçınırlar. Hangi görüşü savunuyorsa savunsun herkesin yapması gereken kimseyi karalamadan, incitmeden, hak etmediği sıfatları yakıştırmadan kampanyasını yürütmektir” diye konuştu. 
 
‘HAYIR’ ÇIKTIĞINDA ORTALIK KARIŞMAYACAK
'Evet’ de çıksa, 'Hayır’ da çıksa millet iradesinin kararı olacağına dikkat çeken Çakırözer, “Ama biz Hayır’ın daha hayırlı bir sonuç çıkaracağına inanıyoruz. ‘Hayır’ çıktığında ortalık karışmayacak, tam tersine Türkiye’de herkes aynı şekilde yaşamaya devam edecek ama herkes yerini, yetkisini bilecek. ‘Hayır’ın böyle bir Hayırlı sonucu olacak. Güzel bir sürecin başlangıcı olacak. Bizler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi kutuplaşmadan uzak, olumlu ve güler yüzlü bir kampanya ile Hayır’ı anlatmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim