CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle Eskişehir’deki üniversitelerden 44, Türkiye genelinde ise 330 akademisyen görevlerinden ihraç edilmesine tepki göstererek, “Bu yapılan ifade özgürlüğüne, özgür düşünceye bilime ve akademiye darbedir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.
Hükümetin KHK çıkarma yetkisini 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin sorumlularıyla mücadele etmek amacıyla çıkardığını belirten Çakırözer yaptığı yazılı açıklamada, “Bu uygulamayı kınıyorum. Yapılan her türlü hukuk devleti ilkesine aykırıdır. İnsanları düşünceleri nedeniyle, sorgusuz, yargısız işlerinden atmanın, işsizliğe terk etmenin, öğrencileri hocasız bırakmanın ne darbe ile mücadele ile alakası var ne de terörle mücadele ile. Bu yapılan bilimi, özgür düşünceyi katletmektir” dedi.
BU HOCALAR TERÖRİST VE DARBECİ DEĞİL
Çakırözer, “Sadece demokratik ifade özgürlüğünü kullandıkları için birçoğunu da birebir tanıdığımız değerli bilim insanları, sanatçılar görevlerinden ihraç edildi. 82 yaşındaki Türkiye’nin yetiştirdiği ilk nöropsikolog Prof. Dr. Öget Öktem Tanör’ün, Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu’nun,orkestra şefi İbrahim Yazıcı’nın darbe ile, terör ile ne alakaları var?Yazık değil mi bu insanlara ve bu ülkeye? Darbe ile mücadele ediyoruz diye bilimi, üniversiteyi, demokrasiyi katletmektesiniz” dedi.
BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN
Hükümete çağrıda da bulunan Çakırözer, “Türkiye’nin zaten kalmayan ifade özgürlüğü ve demokrasi itibarını daha da kötüleştirmekten vazgeçin.  Üniversitelerin olmazsa olması akademik özgürlüklerdir. Özgür düşüncenin üretim merkezleri olan üniversiteler bu şekilde susturulamaz. Yapılan hukuksuzluğu kabul etmiyor, yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısı yapıyorum” dedi.
 
 

 
Editör: TE Bilişim