Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi Çakırözer, yaşadıkları kadro konusuna dikkat çekmek üzere eylemde olan Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası işçilerine destek ziyaretinde bulundu.
AKP’nin vaatlerinden birinin taşeron işçilere kadro olduğunu belirten Çakırözer, “İktidar sözünün arkasında durmalı ve geçici, taşeron ayrımı gözetmeden kamuda çalışan işçilerin tamamını ‘ama’ demeden ‘fakat’ demeden kadroya almalıdır” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yaşadıkları kadro sorununa dikkat çekmek üzere eylemde olan Şeker-İş Sendikası’na bağlı işçileri Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nda ziyaret etti.
Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder ve fabrika müdürü Ali Erdoğmuş ile ayrı ayrı görüşen Çakırözer, işçilerle birlikte yemek yedi ve sorunlarını dinledi. Şeker İş sendikası işçileri; şeker sektörü ve geçici işçilerin karşı karşıya olduğu bırakıldığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla hiçbir talepte bulunmadan örgütlü olduğu fabrikalarda 1 ay boyunca günde 2 saat fazla çalışma eylemi yapıyor. CHP’li Çakırözer de işçilerin bu eylemine destek olmak üzere fabrikayı ziyaret etti.
ŞEKERİN TADI KAÇIYOR
Şeker pancarı üretiminde Eskişehir’in ayrı bir yere sahip olduğunu anlatan Çakırözer, stratejik bir ürün olan şekerin üretiminde ve sektörde son yıllarda önemli sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Şeker Fabrikalarının Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de önemli istihdam yarattığına işaret eden Çakırözer,  fabrikaların özelleştirme gündeminde alınması ve şeker sanayinde oluşturulmaya çalışılan tablo ile “şekerin tadının kaçtığını” vurguladı.
2000’li yıllarda başlayan özelleştirmeye yönelik girişimlerle beraber fabrikalarda çalışanların sayısının giderek azaldığını belirten Çakırözer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özelleştirme idaresinin uygulamaları nedeniyle bu fabrikalarda, geçici işçi olarak çalışanların karşı karşıya bırakıldığı sorunlar yıllardır bir türlü giderilemedi. Bugün geçici işçiler, yasa gereği yılda belirlenen günden fazla çalıştırılamıyor. İşveren de bu açığı dışarıdan eleman temini yolu ile kapatmaya çalışıyor, bu da iş kazalarına davetiye çıkarıyor. Oysa şeker sektörü son derece önemli ve şeker de stratejik bir ürün. Dolayısıyla şeker fabrikalarımıza personel desteği ve daha çok yatırım yapılması gerekiyor”
AMA’SIZ FAKAT’SIZ..
Seçim sürecinde iktidarın vaatlerinden birinin kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi konusu olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Ancak ne yazık ki bu olumlu düzenlemeyi değil, çalışma hayatında barışı zora sokacak bir düzenlemeyi getirdiler. Sendikaların emeği ile geçinen milyonlarca insanı ‘köle’ haline getireceğini belirttiği bir düzenleme çalışma hayatımıza girecek. İktidar sözünün arkasında durmalı ve geçici, taşeron ayrımı gözetmeden işçilerin tamamını ‘ama’ demeden ‘fakat’ demeden kadroya almalıdır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim