CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de 26. dönemin son oturum toplantısında konuştu. Meclis’teki son konuşmasında da OHAL’in kaldırılması çağrısında bulunan Çakırözer, düşünce ve ifadeleri nedeniyle tutuklu tüm yurttaşlar için özgürlük istedi, çiftçinin hakkını, Atatürk’ün mirasını savundu.

Konuşmasında tüm Eskişehirlilere de teşekkür eden Çakırözer, “Kurtuluş Savaşımızı yöneten bu Gazi Mecliste görev almış olmak, benim bundan sonra aileme bırakacağım en büyük şeref madalyası olacaktır” dedi.

SON KONUŞMADA DA ‘ÖZGÜRLÜK’ DEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. dönem çalışmaları son genel kurul toplantısıyla dün sona erdi. Meclis’in son oturumunda konuşan CHP’li Çakırözer, bir kez daha OHAL’in kaldırılması çağrısında bulundu, sadece düşünceleri ve ifadeleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum milletvekilleri, gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler için özgürlük istedi. Çakırözer, “ Bu ülkede basın özgürlüğünü lafta değil, özde sağlamalıyız. Barış Atay'ın görüşlerine katılmayabilirsiniz ama onu özgürlüğünden mahrum bırakmamalısınız. Ülkede herkes için hukuk güvenliğini sağlamalıyız, gerçekten bağımsız bir yargı oluşturmalıyız. İşte bunları yaparsak yatırımcıya güven gelir, üretim artar, refahımız artar” dedi.

ÇİFTÇİNİN HAKKINI SAVUNDU

Çakırözer son konuşmasında torba yasa ile Meclis’e getirilen ve çiftçinin tarımsal desteklerini rehin alan maddeye de bir kez daha karşı çıkarak, çiftçinin hakkını savundu. Çiftçiye sahip çıkan Çakırözer, “Paket komisyona getirildiğinde ‘toplumun büyük çoğunluğunun ihtiyacını karşılayacağı ve bu yönde beklenti olduğu’ dile getirildi. Bu paket ile çiftçinin elektrik ve su borçları devlet desteğinden kesiliyor, çiftçinin tarımsal desteği rehin alınıyor. Çiftçinin üç kuruşluk desteğine, elindeki paraya el koyulmasını hangi geniş toplum kesimleri arzu etmektedir? Çiftçi zaten borç içinde, alın terinin karşılığını bile alamıyor. Çiftçiye destek olması gereken bu devlet, bu düzenlemeyle elektrik dağıtım şirketlerinin tahsildarı yapılıyor. Devleti düşürdüğünüz konuma bakın, yazıktır, ayıptır” dedi.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA İHANAT ETTİNİZ

Çakırözer, pakette yer alan ve Atatürk’ün Türk milletine mirası Atatürk Orman Çiftliği’nin 29 yıllığına yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsil edilmesine karşı çıktı. Pakette yer alan madde ile AOÇ kanunun yok sayıldığını dile getiren Çakırözer, “Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk'ün bu ülkeye armağanıdır, mirasıdır. Çiftliğin bağışlanma amacına uygun olarak kullanılmasının güvencesi ise Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Atatürk Orman Çiftliği, Türkiye Büyük Millet Meclisine, milletvekillerine emanet edilmiş bir mirastır. Atatürk'ün mirası olan ve devlet malı niteliğinde bulunan AOÇ arazisi üzerindeki yasal olmayan tasarruflara kaynak teşkil eden düzenlemelere izin verilmemelidir. Bu Meclis çatısı altında bu yasaya kalkan eller tarihî bir vebal üstlenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına ihanet için kalkan elleri tarih asla unutmayacak” diye konuştu.

ESKİŞEHİRLİLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

Çakırözer konuşmasında 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerinden sonra, Türkiye’de yeniden demokrasinin, hukuk devletinin ve özgürlüklerin hakim kılınacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu;

“Yüce Meclis çatısı altında muhalefet partisi olarak milletimizin faydasına, hayrına olan çalışmalarda hep katkı sağladık, yanlış gördüğümüz hususları, muhalefet sorumluluğunda milletimiz adına dile getirdik. Meclis’te temsil etmekten büyük onur duyduğum Eskişehir'imize, hemşehrilerimize ve tüm yurttaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi, saygılarımı sunmak isterim. Kurtuluş Savaşımızı yöneten bu Gazi Mecliste görev almış olmak, benim bundan sonra aileme bırakacağım en büyük şeref madalyası olacaktır. 24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin aydınlık yarınlara kavuşacağına ve ülkemizin yeniden Demokrasi, özgürlükler ve hukuk devleti olacağına olan inancımız tam. Güçler ayrılığının, hukuk devletinin, demokrasinin ayaklar altına alındığı bu tek adam düzenini milletimiz iradesiyle, sağduyusuyla bitirecek, "TAMAM artık yeter!" diyecektir.”

Editör: TE Bilişim