CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer SMA hastası İslam Olkun ve ailesini evlerinde ziyaret ederek, talep ve sıkıntıları dinledi. SMA’lı hastaların ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması çağrısında bulunan Çakırözer, "Sadece Eskişehir'imizde değil Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce SMA'lı yavrumuz ve aileleri hayata tutunmak için mücadele veriyor. İlaçların bir kısmı devlet tarafından karşılanmaya başlaması hepimizi mutlu etti. Ama İslam gibi SMA TIP 2 hastalarımızın tam donanımlı tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçları da devlet tarafından karşılanmalı. Sosyal devlet bunu karşılamak zorunda. Çocuklarımızın geleceği ve onları daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu” dedi.

EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

CHP’li ÇakırözerSpinalMüskülerAtrofi (SMA) TIP 2 hastası İslam Olkun’u evinde ziyaret ederek,Olkun ve ailesinin talep ve sıkıntıları dinledi. Kullandığı tekerlekli sandalye ile kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılamaya çalışan İslam Orkun, kullandığı tekerlekli sandalyenin tam donanımlı olduğunu ve çok pahalı olduğu için herkesin bu aracı alamadığını belirtti.

Ziyareti sırasında Orkun ve ailesinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, Olkun ailesiyle birlikte hükümete SMA’lı hastaların ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması çağrışanda bulundu.

DEVLET SMA’LI HASTALARIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAMALI

Daha önce de gerçekleştirdiği ziyaretlerde SMA’lı hastalar ve aileleriyle birlikte iktidara çağrıda bulunan Çakırözer, "Sadece Eskişehir'imizde değil Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce SMA'lı yavrumuz ve aileleri hayata tutunmak için mücadele veriyor. İlaçların bir kısmı devlet tarafından karşılanmaya başlaması hepimizi mutlu etti. Ama İslam gibi SMA TIP 2 hastalarımızın tam donanımlı tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların da devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Sosyal devlet bunu karşılamak zorunda. Çocuklarımızın geleceği ve onları daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu” dedi.

Editör: TE Bilişim