CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer AKP’li eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine sert tepki gösterdi.

 

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer katıldığı bir televizyon programında AKP’li eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine sert tepki gösterdi. Çakırözer,  “Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyeti kuran kurucu kadro ile uğraşmaktan vazgeçin. Bu insanlar o dönemde bin bir zorluk içinde işgal altındaki bir ülkeyi bağımsızlığına kavuşturdular ve medeni dünyanın örnek gösterdiği bir Türkiye Cumhuriyeti devleti kurdular. Binlerce, on binlerce şehit verdik. Bununla uğraşmayın artık” dedi.

Eski AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Biz yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleri ile tartışma yaratmış ve tepki toplamıştı. CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer de dün katıldığı bir televizyon programında AKP’li Oğan’a tepkisini gösterdi. Çakırözer, “ Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kurucu kadro ve Atatürk ile uğraşmaktan vazgeçin artık” dedi.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKTI

Oğan’ın ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözlerine tüm Türkiye’nin karşı çıktığını söyleyen Çakırözer, “Bu söylem, çok üzücü kaygı verici bir söylem. Türkiye Cumhuriyeti’ni mili mücadele ruhuyla kuran kurucu kadroya yönelik bu tepkiye karşı çıktık ve Atatürk ve Cumhuriyet paydasında bir kez daha birleştik, birleşmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

ATATÜRK İLE UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇİN

Çakırözer, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk ve kurucu kadro ile uğraşmaktan vazgeçin çağrısında bulundu. Çakırözer, “Bu ülkeyi kuranlar bize hedef koydular. Muasır medeniyet dediler, çağdaşlık dediler, çok önemli devrimlere imza attılar. Bizim hedefimiz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek; demokrasiyle, ekonomisiyle, kadın- erkek eşitliğiyle bu ülkeyi nasıl daha ileriye götürebiliriz olmalı. Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti kuran kurucu kadro ile uğraşmaktan vazgeçin. Bu insanlar bu ülkeyi kurdular, hayatlarını adadılar. Gelin ortak değerlerimize hep birlikte sıkı sıkıya sarılalım ve ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşıyalım” dedi.  

ORTAK DEĞERLERİMİZDE BİRLEŞELİM

Çakırözer, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi AKP genel merkezi ve bütün devlet kadrolarına Atatürk’e bağlılığı gösteren, Atatürk posterleri asıldığını da hatırlatarak, “Bu sadece poster asma işi değildir. Bizler Atatürk’e onun yaptıklarına sahip çıkmak ve daha ileriye götürmek zorundayız” dedi.

İktidarıyla, muhalefetiyle ülkede yaşayan herkesin ortak değerler çerçevesinde birleşmesi gerektiğini vurgulayan Çakırözer, “ Bakın şu anda dünya genelindeki birçok endekste son sıralardayız. Hapisteki gazeteciler sayısında dünyanın bir numaralı ülkesiyiz. Hukuk devleti, demokrasi, yargının bağımsızlığı, eğitim istatistiklerinde.. Bizim bunları düşünmemiz lazım. Böyle anlamsız, densiz bir tartışma ülkemizi daha da geriye götürmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim