CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in Mahmudiye ilçesine bağlı Kaymaz Yayla köyünde düzenlenen Aşure Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikle Kaymaz Yaylalı kadınlarla sohbet eden Çakırözer, sıkıntı ve talepleri dinledi, kadınlara emekleri için teşekkür etti.

Kadınların hayatın her alanında var olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Sadece Kaymaz Yaylamızda değil, Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar evde, tarlada, fabrikada, okulda… Hayatın her alanında gösterdiğiniz fedakarlıklar ile hepimize güç veriyorsunuz. Hepinizin emeklerine sağlık” dedi.

HAYATIN HER ALANINDA FEDAKARLIĞIN TEMSİLCİLERİ

CHP’li Çakırözer her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde, aşureyi hazırlayan Kaymaz Yaylalı kadınlarla sohbet etti, sıkıntı ve talepleri dinledi.  Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın da katıldığı etkinlikte Çakırözer, kadınlara emekleri için teşekkür ederek, “Sizler varlıklarınızla hayatın her alanında fedakarlığı, cefakarlığı temsil ediyorsunuz. Üreten, eğiten, yetiştiren ve bizleri biz yapma yolunda büyük emekler veren tüm kadınlara, tüm analarımıza minnettarız” dedi.

TOPLUM KADINLARLA GELİŞİR, SAYGINLIK KAZANIR

Kadınlara değer vermeyen bir toplumun ayakta kalmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Çakırözer, “Eğer bir toplum gelişecekse, büyüyecekse, uluslararası saygınlık kazanacaksa bunun tek bir ölçüsü vardır o da kadınlardır. Kadınların sözünün geçtiği, kadınlara saygı duyulduğu bir toplum dünyanın en saygın toplumlarından biri olur” diye konuştu.

PAYLAŞMA VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen Aşure Günü etkinliğinin paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu da vurgulayan Çakırözer, şöyle konuştu:

“Paylaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı Muharrem ayında burada Kaymaz Yaylalı hemşehrilerimizle bir araya gelmek bizler için büyük mutluluk. Bu tür etkinlikler kültürümüzün ve dayanışmanın yok olmadığının en güzel örneği. Emeği geçen tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürler.”

Editör: TE Bilişim