CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, parti göreviyle gittiği Şanlıurfa'da 15 Temmuz akşamı İstanbul'da darbeye direnirken tank altında kalarak can veren Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Çakırözer ziyareti sırasında OHAL mağduru öğretmenler ile de bir araya geldi.
CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya ile birlikte Şanlıurfa'da temaslarda bulunan Çakırözer, 15 Temmuz şehitlerinden Şefkatlioğlu'nun ailesini yaşadıkları Cami Kebir mahallesindeki evlerinde ziyaret etti. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü cunta üyesi subayların 241 yurttaşı şehit ettiğini hatırlatan Çakırözer, “Mehmet Şefik Şefkatlioğlu gibi kahramanlar sayesinde FETÖ'cü kalkışma başarılı olamadı. Ona ve diğer şehitlerimize minnettarız. Ruhu şad olsun. CHP olarak aziz şehitlerimizin siz değerli ailelerinin de her zaman yanında olacağız” dedi. Ziyarette CHP Şanlıurfa il Başkanı Aziz Aydınlık da yer aldı.  
Hesaplaşma Karşı Darbeye Dönmesin
Urfa'da, Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen sendika şubelerini de ziyaret eden CHP heyeti, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar sonrası görevlerinden ihraç edilen ya da açığa alınan öğretmenler ve diğer kamu görevlileri ve onların yakınları ile de bir araya geldi.
15 Temmuz darbe girişimini yapanların en ağır biçimde cezalandırıması, gerektiğini belirten Çakırözer, “Ancak bu hesap sorma süreci demokrasi ve hukuk devletinden ayrılmadan yapılmalıdır. Darbecilerle hesaplaşma kılıfında tüm muhalifleri hedef alan bir cadı avı, bir karşı darbe yapılmamalıdır“ dedi.
İhtiyacımız Güçlü Demokrasi
15 Temmuz gecesi gerçekleşterilen darbe girişimi sonrasında  ilan edilen OHAL'in uzatılmasına  da tepki gösteren Cakırözer, “Devlet içerisindeki paralel cemaat yapılanmasıyla hesaplaşma için ne OHAL'e ne de OHAL'in uzatılmasına ihtiyaç var. Darbecilerle hesaplaşma için sağlam bir hukuk devleti ve daha güçlü demokrasiye ihtiyacımız var” dedi.
 
Editör: TE Bilişim