CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak Adalet Kurultayı’nda milyonlarca işçi ile emeklinin sorunlarına çözüm önerilerinin de tartışılacağını açıkladı. Çakırözerhükümetin FETÖ ile mücadele gerekçesiyle çıkardığı Olağanüstü Hal yetkilerini, emekçi sınıfının en temel haklarından olan grev hakkını engellemek için kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Türkiye’de örgütlü sınıfların hak ve özgürlüklerinin korunması için bir an önce olağan düzene dönmemiz, normalleşmemiz gerekiyor” dedi.

DİSK Birleşik Metal İşçileri Sendikası Eskişehir Şubesi’ni yeni hizmet binalarında ziyaret eden Çakırözer, Sendika Başkanı Ahmet Arı ve işçi temsilcilerine ‘Hayırlı Olsun’ dileğinde bulundu. Çakırözer, işçilere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü ve Maltepe Adalet Mitinginde verdiği mesajlar ve tüm Türkiye’ye yaptığı Adalet Çağrısı hakkında bilgi verdi. 

OHAL KALKSIN, EMEKÇİ KORUNSUN

Başkan Arı, sendikaya bağlı işçilerin temsilcileri ve Emekli-Sen Şube Başkanı Suat Başaran ile bir araya gelen Çakırözer, AKP hükümetinin FETÖ ile mücadele gerekçesiyle çıkardığı OHAL yetkisi ile işçi sınıfının verdiği hak mücadelesini engellediğini anımsatarak şunları söyledi:

 “Çalışma koşullarının düzeltilmesi için haklarını arayan, on binlerce işçi kardeşimizin mücadelesi her defasında OHAL bahane edilerek engelleniyor. Yürüyüşleri engelleniyor, grevleri yasaklanıyor. Hatta ülkemizi yöneten kadrolar çıkıp , ‘OHAL sayesinde grev yaptırmıyoruz’ diye işverenlere övünebiliyor. Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslararası sözleşmelere, anayasamıza ve yasalarımıza aykırı biçimde işçi sınıfımızın en demokratik hakkı olan grev hakkı elinden alınıyor. Bunun adı fırsatçılıktır, işçi düşmanlığıdır” dedi.

Çakırözer, “OHAL bir an önce kaldırılmalı, hukuk devleti evrensel ilkelere uygun olarak yeniden tesis edilmelidir. Türkiye yüzünü hukuka, insan haklarına, adalete önem veren milletler ailesine çevirmelidir” diye konuştu.

EMEKLİ İÇİN DE ADALET

Emeklilerin sıkıntılarını da dinleyen Çakırözer, “Ülkemizde işçisi, çiftçisi, köylüsü, emeklisi  her kesim sorunlar içinde. Zaten bu yüzden Ağustos sonunda Çanakkale’de yapacağımız Adalet Kurultayımızın bir ayağı da Ekonomide ve Geçimde Adalet konusu olacak. Emeklilerimizin yaşadığı geçim sıkıntısı had safhada.Emeklilerimizin refahını artırıcı, yaşam koşullarını iyileştirici düzenlemelere süratle ihtiyaç var. İnsanca bir yaşam için gerekli gelirden mahrumlar. Bizler muhalefet olarak emeklilerimizin sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepimizin ortak arzusu emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların son bulması, ülkemizin huzura, refaha kavuşması” dedi

Editör: TE Bilişim