Belirlenen asgari ücreti değerlendiren DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, her kesimin, asgari ücretle çalışanın , işçi ve memur, Bağ Kur emeklisinin yaşam standartı ve kalitesinin günden güne gerilediğini söyledi.

Enflasyon oranı ve asgari ücreti ve mevcut maaşların zamlarını belirleyen aynı irade olduğunu ifade eden Tambova, TÜİK’in önceki verilerine bakıldığında Türkiye’deki bireylerin yüzde 22’si yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Bu oranlar, toplumun ciddi bir kesiminin yoksulluk, asgari ücret alan ve emekli maaşı ile geçinmeye çalışan vatandaşlarımızda ne yazık ki, açlık sınırı düzeyinde yaşamakta olduğunun göstergesidir” dedi.

Asgari ücretini müjde olarak duyuran iktidar partisi yetkililerine seslenerek asgari ücretle geçinmeleri halinde milletvekili maaşları ile kıyasladıklarında “Hiç vicdan muhasebesi yaparlar mıdır”  diye soran Tambova, “Milletin hizmetkarı olmaya gelenlerin, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda milletle arasına nasıl kalın duvarlar ördüğü, belirlenen bu asgari ücret ile çok net anlaşılmaktadır. Enflasyon farkı diye açıkladığınız oranlar ise, sömürü anlayışınızın tam bir tezahürüdür. DSP bu sömürü düzenine sonuna kadar karşıdır. Biz bu asgari ücreti asla kabul etmiyoruz ve iktidar milletvekillerine geri iade ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim