AK Parti İl Başkanlığına getirilen Zihni Çalışkan mazbatasını aldıktan sonra basının karşısına çıktı. İl Binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Çalışkan hedeflerinin 15 belediyenin hepsini almak olduğunu söyledi.   

Türkiye'de 24 Haziran yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine yönelik aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden İl Başkanı Dündar Ünlü’nün yerine vekaleten Murat Özcan atanmıştı. Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11 il başkanlığına yeni atamalar yaptı. Bu atamalar arasında Eskişehir İl Başkanlığında getirilen Zihni Çalışkan, parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca ve çok sayıda partili yer aldı.  Çalışkan 15 yılın sonunda il başkanlığına atandığını söyleyerek, “AK Parti’de 15 yılın sonunda Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Eskişehir İl Başkanlığına atanmış bulunuyorum. Şehrimize partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Çalışkan birleştirici ve bütünleştirici olacaklarını ifade ederek, “Bu hizmette emeği geçen teşkilatın her kademesindeki arkadaşlarımla birlikte çalışacağımızı belirtiyrum. Hiçkimseye hiçbir şekilde aklımızın arkasında bir şey olmaksızın birlikte bütünleştirici, bağdaşlaştırıcı, ileriye ve hedefleri olan şekilde başta merkez ilçedeki iki başkanımla teşkilatımızın diğer kademesindeki tüm dostlarımızla partimizi özellikle yaklaşmakta olan yerel seçimlerde tüm belediyeleri kazanmaya dönük  kapsayıcı ve kucaklayıcı her kapıyı çalacak şekilde çalışmayı. Özendirici olmayı hedefliyoruz. Herkesimi kucaklayacak bir yönetim arzuluyoruz. Bundan önceki yönetim kurulu arkadaşlarımızdan yararlanacağız. Herkesim tüm sosyal aktörlerin dernekler, STK’lar ve esnaf odalarının da içinde yer aldığı bir yönetim anlayışı içerisinde hareket edeceğiz” dedi.

15 BELEDİYENİN HEPSİNİ ALACAĞIZ

İlk hedeflerinin 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde 15 belediyenin hepsini almak olduğunu söyleyen Başkan Çalışkan, "Biz herkesimi kapsayan herkesi kucaklayan ve ciddi anlamda bir güç ve sevda yolu olan bir AK Parti hedefliyoruz. Çünkü Çünkü bizim genel başkanımız çalınmadık kapı bırakmayan, gönüllere giren bir genel başkan Biz onunla birlikte gönüllere girmeyi düstur edindik. Her kapıyı çalacağız, her gönüle gireceğiz. Allah’ın izniyle yerel seçimlerde 15 belediyenin tamamını alarak AK belediyeciliği şehrimizle tanıştıracağız. Şehrimize yapılacak olan yatırımlar konusunda da sayın milletvekillerimizle koordineli çalışarak bunların en seri ve çabuk çözümlenmesi konusunda desteklerini alacağız. Eski başkanımız Dündar Ünlü başta olmak üzere tecrübeli arkadaşlarımızın fikrini alıp birlikte hareket edeceğiz. Sosyal cemiyetçilik diyalogları güçlü bir yapı ile geliyor olmamız çok güzel. İlçe başkanlarımızın kapsayıcı, sevecen ve yaptıkları işe hırsla dolu bir çalışma içerinde 15 belediyenin tamamını birlikte kazanmak adına güç sarf edeceğiz. Önümüzdeki ilk sınav bu” dedi.

BİZİ DAHA ÇOK TANIYACAKLAR

Çalışkan kendilerini tanımayanların daha çok tanıyacağını ifade ederek,  “Zihni Çalışkan herkesin gördüğü gibi bir Zihni Çalışkan, 2003 yılından beri aynı çizgisini hiç bozmayan rol katmaya çalışmayan bir Zihni Çalışkan. Bugün bizim için verilen görevin de rolün de sonuna kadar arkasında olacağız. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte, sosyal medyada bizi tanımadığını söyleyen arkadaşlarımız daha çok tanıyacaklar" ifadelerini kullandı.

 “ÇOK SÜRPRİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çalışkan, 'il başkanlığı sizin için sürpriz oldu mu?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Takdir edersiniz ki 2014 yılından beri, belki siyasi arenada 2009 ve 2014 yılında Tepebaşı Belediyesi aday adaylığı süreçleri yaşandı. 2014 yılından sonra da gerek il başkanlığı, gerekse ilçe başkanlığı süreçlerinde ismimiz hep geçti. Ben kendim için de teşkilat için de çok sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Çünkü teşkilatta da, 4 tane isim yazıyorsanız bunlardan biri Zihni Çalışkan oluyor. Dolayısıyla ben çok fazla sürpriz olduğunu düşünmüyorum."

Editör: TE Bilişim