HABER: Tuğba KOÇAL

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Esgazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Candemir, AK Parti Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP’ye geçerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasını ve ittifak konusunu değerlendirdi.

AK Parti Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel’in MHP’ye geçerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasını değerlendiren Candemir, “Bu, dün karar verilip bugün uygulamaya alınan bir karar değil.  Aylar öncesinden hazırlığımızı yaptık.  Genel merkezin her gelişmeden haberi vardı” dedi.

“AK PARTİ’DE SİYASET YAPANLARIN YÜZDE 80’İ MHP KÖKENLİ”

Gelen eleştirileri yorumlayan Candemir, “AK Parti’de siyaset yapanların yüzde 80’i MHP’de siyaset yapıyordu. Yüzde 80’i MHP kökenli isimler. Şimdi neden bu kadar tepki gösteriyorlar anlamış değilim. Bunlar normal şeyler. Biz, ittifak görüşmeleri 15’ine kadar tamamlanır mı diye bekledik” ifadelerini kullandı.

“OSMAN YÜKSEL BUNA EN YAKIN İSİM”

“İttifak ile girilecek seçimlerde iki partinin tabanından oy alacak isim olmalı” diyen Candemir, “Osman Yüksel buna en yakın isim. Ben parti olarak tabi ki en fazla oy alacağım adaylarla çıkarım” dedi.

İttifak halinde MHP’nin Odunpazarı’nı istediği yönündeki görüşlere yanıt veren Candemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel merkezlerimizin ittifak konusunda kararını bekliyoruz. Yarın ‘ittifak var, oturun konuşun’ derlerse gereğini yaparız. Hangi parti, hangi aday ile çıkarsa daha iyi sonuç alınır ona bakılır. Biz yıllardır Odunpazarını istiyoruz. Sadece onu değil, tüm belediyeleri istiyoruz. Bizim amacımız, Ahmet’i Mehmet’i bir yerlere taşımak değil. En fazla oyu almak. Seçime yalnız girersek partimizi en üst noktaya taşımak, ittifak ile girersek ittifakın oyunu en üst noktaya taşımak. Bizim derdimiz en başından beri bu.”

Editör: TE Bilişim