Kongreye; CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Doğan, CHP Eskişehir eski milletvekilleri, eski il başkanları ve yöneticileri katıldı.

Kongrede konuşan CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına yeniden aday olan Atila Dalgıç, kongreyi hukukun, en temel insan haklarının demokrasinin yok edildiği, insanların konuşmaktan, fikrini söylemekten çekindiği, gazetecilerin aydınların yazı yazamaz hale geldiği, hatta kadınların, çocukların yaşamaktan korktuğu bir dönemde yaptıklarını söyledi.

Pazar dağıldığında, artıkları toplamak, artık vatandaşın yapmaktan çekinmediği utanmadığı bir Türkiye gerçeği haline geldiğini belirten Atila Dalgıç, "Tüm yaşanan bu olumsuzluklar asla kader değildir, buradan çıkış vardır ve çare elimizdedir. Tüm batı emperyalizmi üstüne çullanmışken ve dört bir yandan kuşatmışken bu kuşatmayı yararak, dünyanın en haklı ve en onurlu savaşını verenler Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuranlardır. Buradan çıkış vardır ve halkımız, bu ülkenin kaderine yeniden el koyması için 31 Mart yerel seçimlerinde partimize bu yetkiyi vermiş yolu açmıştır. Şimdi marifet, bu yolu sağlam ve emin adımlarla yürümek, tökezlememek ve yolu şaşırmamaktadır. Şimdi marifet, Eskişehir'in başardığını, değerli belediye başkanlarımızın yaptığı başarılı belediyeciliği diğer belediyelerimizin de başarması, emanete sahip çıkmalarıdır" dedi.

Göreve geldiklerinden beri güçlü örgütü kurmak ve işletmek için, planlar yapmak ve onları uygulamaya çalışmak olduğunu belirten Atilay Dalgıç şunları söyledi:

"Göreve devam etmemiz halinde, önümüzdeki dönemde eğer mevzuat sıkıntısı yaşamazsak, mahalle meclislerimizin çalışacağı, mahalle temsilcilikleri açarak, bu temsilcilikleri mahallede siyasi bir üs haline getirme niyetindeyiz. Meclisin burada toplandığı, basılı dökümanların buradan mahalleye dağıtıldığı, üye yazım işinin burada yapılacağı mahalle temsilcilikleri yolu ile mahallede sürekli siyaset yapmayı hedefliyoruz. Kadın ve gençlik kollarını yan ve destekliyici yeni modellerle başka bir biçime ve yapıya kavuşturmak olacak. Tüm delegelerimizin sayisi eğitim alması için parti okulu ve değerli eğiticilerimiz ile etkin bir çalışma içine gireceğiz. Taban örgütlerinin temellerini attık. Parti içinde, eş , dost, akrabaya, arkadaşa değil, çalışan üyeye öncelik veren, değer veren bir liyakat sistemini kökleştirmek istiyoruz."

CHP Tepebaşı İlçe Başkan adayı Yalçın Komşu yaptığı konuşmada neden aday olduğunu bir kez daha açıkladı.

İşçi, çiftçi, emekli, asgari ücretli, sürekli kötüleşen ekonomik şartlar altında ezilmekte, esnaf ve sanayici iflas ederek kepenk kapattığı belirten Komşu, "Zaten oldukça yüksek olan işsizlik oranlar, sürekli artan işsizlik rakamları ile büyük bir işsiz ordusuna dönüşmekte, içeride istikrarsız dışarıda itibarsız bir ülke olmayı hiç bir onurlu Türk vatandaşı haketmiyor" dedi.

Kendilerine verilecek 2 yıllık sürecin başarmak ve değiştirmek için yeterli bir süre olduğunu ifade eden Komşu şunları söyledi.

"Bu yolda değişim sloganıyla, liyakatlı, yeni, heyecanlı, aynı hedefe yürüyen inanmış, uyumlu bir ekip ile çıktık. Eskişehir'de siyaset yapma şeklini değiştireceğiz.

İçinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olsa da bu şartlar hiç bir zaman 19 Mayıs 1919 kadar zor değildir."

Üyeler bizden ne ister. Bu süre içerisinde ilçe binası 7 gün açık olacaktır. Yerel seçim başarısını sürecek, genel seçim başarısı ise Tepebaşından 2 milletvekili çıkaracak oy potansiyeline sahip olmaktır."

Komşu ayrıca 200 kişilik bir çalışma grubu oluşturacaklarını ve 25 tane komisyon kuracaklarını sözlerine ekledi.

Dalgıç ve Komşu’nun yönetim listesi şöyle:                                                                 

Atilay Dalgıç başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Selma Akın, Nagehan Aşkun, Merve Baki Avcı, Fatma Buket Çevirgen, Tuncay Delli, İdris Duttu, Nedret Erten, Hasan Hazar, Dönüş Hızlı, Özdemir Kayhan, Belma Meriç, Şerife Berrin Oktaş, İsmail Sevim, Baki Şubatlı, Talat Yalaz ve Naim Yurtdaş."

Yalçın Komşu başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"İsmail Altıntaş, Melis İrem Aşık, Gürcan Ay, Cihan Çukur, Elil Demirkol, Gülden Dereli, Selami Eren, Sinan Gül, Buse Gür, Erhan Kocabıyık, İbrahim Kutlu, Selahattin Mercan, Elvan Özkan, Canan Pekcan, Nihat Titiz ve Ali Rıza Ünler.

Editör: TE Bilişim