CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, maddi durumu yetersiz çocukların eğitimine katkı sağlayan Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV)  'Bir Destek, Umut Dolu Bin Gelecek' kampanyasına katıldı.
 
TEV'in yüz binlerce yoksul öğrenciye burs, yurt, okul, kütüphane ve çıraklık merkezi kazandırdığına işaret eden Çakırözer, “TEV, küçük desteklerin bir araya geldiğinde nasıl bir mucize yaratılabileceğini bize gösteriyor. Bir çocuğun hayatını değiştireceğiz, onun aydınlık geleceği bizim de yüzümüzü güldürecek. Maddi imanı olan tüm yurttaşlarımızı eğitim kurumlarına destek olmaya davet ediyorum” dedi.
 
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, maddi durumu yetersiz gençlerin eğitimine katkı sağlayan Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) 'Bir Destek, Umut Dolu Bin Gelecek' kampanyasına katıldı. Maddi imkanı olan yurttaşlara çocukların eğitimine destek olma çağrısı yapan Çakırözer  “Vereceğimiz desteklerle bir çocuğun hayatı değişecek. Onun aydınlık geleceği, bizlerin de yüzünü güldürecek“ dedi.
 
BİR DESTEK BİN MUCİZE
 
TEV’in Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden Çakırözer, Eskişehir TEV Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım'dan vakfın çocukların eğitim için sürdürdüğü proje ve etkinlikler hakkında bilgi aldı. Salkım’ın “Siz de bir öğrencinin eğitimine katkıda bulunmak ister misiniz?”sorusu üzerine Çakırözer, TEV’in “Bir Destek Umut Dolu Bin Gelecek” adlı projesine katılım protokolünü imzaladı.
 
Düğün, cenaze ve bazı sosyal etkinliklerde TEV çelenk panolarının kullanımına ilişkin bağış protokolünü imzalayarak projeye katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çakırözer “Okuttuğu yüzbinlerce öğrenci, yaptırdığı yurt, okul ve kütüphanelerle TEV, küçük desteklerin bir araya geldiğinde nasıl bir mucize yaratılabileceğini bize gösteriyor. Bir çocuğun hayatını değiştireceğiz, onun geleceği bizim de yüzümüz gülecek. Eğitime yapılacak her destek, aslında geleceğe yapılan bir destektir. Çocuklarımızın dünya standartlarında bir eğitim almasını, gençlerimizin başarılı olmasını istiyorsak, küçük-büyük demeden eğitime destek sağlayan TEV ve benzeri kurumlara her türlü desteği vermek zorundayız” dedi. 
 
ÇELENKLER BURS OLARAK DÖNECEK
TEV Şube Başkanı Sevim Salkım da proje ile ilgili bilgi verirken Eskişehirliler’in cenaze, düğün, açılış ve tüm mutlu günlerde TEV’in çelenk panolarını kullanabileceklerini belirtti. Salkım, “Bu sayede toplanan bağışlar ve ayrıca vakfımıza yapılan gerek nakit gerekse vasiyet bağışlarıyla elde edilen gelirler gençlerimize burs olarak verilmektedir” diye konuştu.
1967 yılında Vehbi Koç’un öncülüğünde eğitim hareketi başlatmanın gerekliliğine inanan 205 hayırsever tarafından kurulan TEV, bugüne kadar çok sayıda okul, kütüphane ve çıraklık merkezi kurdu. Yüz binlerce öğrenciye burs olanağı sağladı. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için özellikle kız öğrencilerin eğitimine öncelik veren vakıf, yurtlar açarak kız çocuklarının eğitimine destek sağlıyor.
Salkım, kampanyaya katılmak ya da bağış yapmak isteyen vatandaşların TEV Eskişehir Şubesi’ni (0 222 231 16 06 veya 0 554 930 13 44) arayabileceklerini belirtti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim