Eskişehir'in bir numaralı sorununun trafik olduğunun altını çizen Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, bu kente çevre yolunun şart olduğunu söyledi.

 Çevre yolunda yaşanan trafik kazaları hakkında yazılı bir açıklama yapan Bozbal, "Böylesi bir kentsel büyümenin yükünü şu anki çevreyolu kaldıramaz, kaldıramıyor. Çevre yolu artık büyük bir ihtiyaç haline geldi.

Trafik Eskişehir için ciddi bir sorun ve çevre yolu artık kentin ana arterlerinden birine dönüştü. Bu yüzden şehrin trafik yükünü alacak, kenti transit geçecek ya da kent dışına çıkacak araçların hızla kentin dışına taşınmasını sağlayacak bir çevre yoluna ihtiyaç var” dedi.

Kentin yapılaşmasının ve trafiğinin yükünü mevcut çevre yolu çekmediğini ve ikincisinin yapılması gerektiğini ifade eden Bozbal şunları söyledi:

“Çevre yolunda iki gün evvel  can pazarı yaşandı. Zincirleme trafik kazasında 2 otomobil, 3 tır ve bir kamyon birbirine girdi. Araç içinde sıkışan  sürücüler, tırların altında ezilen otomobiller, sıkışan trafik ve ambulanslar yaşanan kazalara son örnekti.

Riski, göze alıp, hastalara ilk müdahaleyi orada yapan acil müdahale ekibi ve organizasyonu iyi sağlayan Polisimiz, trafik akışını ve kurtarma çalışmalarını başarıyla yönettiler, kutlamak lazım.

Kazanın nedeni  son derece basit. Bir otomobil fren yapıyor ve arka arkaya seyir halindeki kamyonlar birbirine giriyor.  Bu ilk değil, bundan sonra da kazalar olacak. Çevre yolu olmayan büyükşehir olur mu?

Ama bir gerçek var. Burası artık ‘çevre yolu’ değil, unutmamak lazım. Burası, şehrin tam ortasından geçen bir bulvar.

Bir dönem açılması sadece gündem olan, transit geçişin sağlanacağı, çevre yolu Eskişehir'in en büyük önceliği. Biz tırları, kamyonları hala şehir içinden geçiriyoruz. Bir an evvel önlemimizi almalıyız. Yoksa, trafik daha çok sıkışacak ve sorun büyümeye devam edecek.

Bu vesile, yaralılarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir daha bu kazaların yaşanmamasını temenni ediyorum. "

Editör: TE Bilişim