AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü Eskişehir’e gerçekletireceği ziyaret öncesinde Eskişehir’in yıllardır çözüm bekleyen sorunları Meclis’te gündeme getirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’e yıllardır sözü verilen ama gerçekleştirilmeyen yatırımları Erdoğan’a hatırlattı. Çakırözer, “ Eskişehir’de Çevre Yolu, ölüm yoluna dönen Kırka-Seyitgazi-Afyon yolu, Alpu yolu, Sarıcakaya yolu yıllardır yapılmayı bekliyor. Cumhurbaşkanının uçağı inecek,  kendi bayrağımızın dalgalandığı Türk Havayolları’nın Eskişehir’den tarifeli seferi yok. F35 projesinin bedelini Eskişehir ödüyor. Eskişehir’in milyonlarca lirasını Ankara gasp ediyor. Eskişehir'imizin derdi çok! Eskişehir'imiz üvey evlat muamelesi görüyor. Erdoğan şehrimize gelmiş, hoş gelsin ama artık sözler, müjdeler vermesin. Çünkü Eskişehirliler kanmıyor, inanmıyor” dedi.

MECLİS KÜRSÜSÜNDE TEK TEK SIRALADI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’e gerçekleştireceği ziyaret öncesinde TBMM’de söz alarak şehre sözü verilen ama yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarını hatırlattı.

ANKARA ESKİŞEHİR’İN MİLYONLARCA LİRASINI GASP EDİYOR

“AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan şehrimizi ziyaret edeceği için Meclis’te söz aldım ola ki unutmuşlardır diye bugüne kadar verdikleri sözleri hatırlatmak için” diyen Çakırözer, Eskişehir’deki ölüm yollarından, tarifeli uçak seferlerine, Eskişehir’de kadınların, çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri Meclis kürsüsünden şöyle sıralı;

  • AÖF PARALARINA EL KONULDU

“Eskişehir’in milyonlarca lirasını Ankara gasp ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültemizin yıllık 100 milyon lira bütçesine göz göre göre el kondu. Bu paralar Eskişehir'de kalırdı; öğrenciye, hocaya, kitap yazımına harcanırdı, şehrin ekonomisine aylık en az 10 milyon lira katkı sağlardı; bu parayı da YÖK gasbetti.

  • ESKİŞEHİRSPOR’UN 6 MİLYONU GASP EDİLDİ

Ankara'daki beyler Eskişehir'in hakkını yiyor. Evet, resmen hakkımız yeniyor. Eskişehirspor'umuzun 6 milyon lirasını Spor Toto gasbediyor. Bu nedenle transfer yapamayan Anadolu yıldızımızın feryadını duyan yok.

  • İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN 1 MİLYON 600 BİN LİRASI NEREDE?

Bitmedi, Büyükşehir Belediyemizin yirmi beş yıldır ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza sıcak yemek çıkardığı aşevine yurttaşlarımızın bağışlarından oluşan 1 milyon 600 bin liralık hesabına Maliye Bakanlığı el koydu.

  • SÖZ VERDİĞİNİZ ÇEVRE YOLU İÇİN ‘BİN LİRA BÜTÇE’ AYIRDINIZ

“ Buradan Eskişehir'e, Bursa'ya, Balıkesir'e giderken hepimiz görüyoruz, Eskişehir'imizin bir çevre yoluna ihtiyacı var. Şehrin ortasından geçen Ankara-Eskişehir kara yolu trafik yükünü karşılamıyor. Bakanı, başbakanı, iktidar yöneticileri hep söz vermiş ama yatırım programına kaç lira koymuşsunuz bu yolu yapmak için sadece bin lira. Ayıptır, günahtır.

  • SARICAKAYA, ALPU YOLU NEREDE?

 Seçim zamanı "Sarıcakaya yolunu, Mihalıççık yolunu, Alpu yolunu bu yıl bitiriyoruz." Diye sözler verildi. Hani nerede o yollar? Milim milim ilerliyor göstermelik iş makineleri. Mihalıççık'ı bıraktık, Alpu'ya varması onlarca yıl alacak bu kaplumbağa hızıyla.

  • SEYİTGAZİ YOLUNDA 1362 İNSAN YARALANDI, 29 KİŞİ ÖLDÜ

Seyitgazi-Kırka-Afyon yolumuzun halkın arasında adı ölüm yolu oldu! Son on bir yılda 815 kaza oldu, 1.362 yurttaşımız yaralandı, 29 kişi ailesinden, sevdiklerinden koparıldı. En son bu yıl hayatlarını kaybeden Ferhat Kunak'ın, Hayri Arslangiray'ın ailelerinin feryadını bu iktidardan duyan bile yok. Planda, programda yolun adı dahi geçmiyor.

  • KIRKA ENTEGRE HASTANESİ’NİN YERİNDE YELLER ESİYOR

Sağlık Bakanınız, milletvekiliniz belediye seçimi öncesi Kırka'ya entegre hastane sözü verdiler. Nerede? Yerinde yeller esiyor. Hastane sözünü tutmadıkları gibi, temelini törenle attıkları Kırka Kültür Merkezi'ni de yarım bırakıp kaçtılar. Niçin? Çünkü seçimi AKP kaybetti, CHP'nin, Millet İttifakı'nın adayı kazandı. Böyle devlet yönetimi olur mu?

  • TARİFELİ UÇAK SEFERİ YOK, ESKİŞEHİRLİLER İZMİR’E, SAMSUN’A UÇMAK İSTİYOR

On yıllardır kullanımda olan üniversite havaalanımızın adını değiştirdiniz, merhum Hasan Polatkan'ın ismini yaşatıyoruz artık ama havaalanı boş! Cumhurbaşkanının uçağı inecek, o kadar, kendi bayrağımız Türk Havayolları yıllardır tarifeli sefer koymuyor. Allah razı olsun, Emirdağlı gurbetçilerimiz var da yaz aylarında charter seferleri yapılabiliyor ama Eskişehirliler oradan İzmir'e, Diyarbakır'a, Samsun'a, Brüksel'e uçmak istiyor.

  • HAN’DA EMNİYET LOJMANI YOK!

 Han ilçemizde yıllardır Emniyet lojmanı yok. Orada görev yapmakta olan 25 personel her gün Afyon'a ya da Eskişehir'e, 100 kilometre yol gidiyor, geliyor. CHP'li Başkan "Arsasını hazırladım." diyor, kimse gidip lojmanı yapmıyor. Yazık değil mi bu polislere?

  • SAVUNMA ŞİRKETLERİ SİPARİŞ BEKLİYOR

İktidarın beceriksiz, saplantılı yönelimleri nedeniyle çıkmaza giren dış politika fiyaskolarının bedelini de maalesef yine Eskişehir sanayisi ödüyor. Kullanmayacağımızı bile bile S-400 füzelerini aldık, Yeni Nesil Savaş Uçağı Projesi'nden haksız bir biçimde çıkarıldık; bunun bedelini şimdi Eskişehirli ödüyor. On yıllık siparişi kesilen TEI ve yaklaşık 50 alt taşeron üreticimiz kara kara düşünüyor. Uçakların motor bakımını yaparak millî bütçeye milyarlarca dolar kazandıracak Hava İkmal Fabrikamızın da eli boşta kaldı. Sayın Erdoğan bilsin ki, savunma şirketlerimiz üretim hatlarını dolduracak siparişler bekliyor. Yüzyıllık gururumuz TÜLOMSAŞ'ımızın üretimi Eskişehir'de ama Ankara'ya bağlandı, ismi "TÜRASAŞ" oldu. Niye? Sırf İstanbul Belediyesinden ayrılan bürokratlara ballı koltuk, ballı maaş verilsin diye.

  • ESKİŞEHİR ÇİFTÇİSİ DESTEKLERDEN FAYDALANDIRILMIYOR

Eskişehir'de çiftçimiz dertli. Muttalip'te, Fevzi Çakmak'ta, Cumhuriyet'te, Osmaniye'de kullanmadıkları suya bile para ödetiliyor çiftçilere. Alpu, Bozan, Çardakbaşı, Yeşildon'a... verimli Alpu Ova'mız tren raylarına kurban gitmesin." diyor çiftçiler.  21 ilde tohum desteği verdiğiniz, Eskişehir çiftçisi kapsam dışı. IPARD desteklerinde Eskişehir yine yok.

  • KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDE ADIM ATILMADI

Binlerce Eskişehirli kentsel dönüşüm projelerini bekliyor. Gündoğdu'da, Karapınar'da, Küçük Sanayi Sitesi'nde yetki Çevre Bakanlığında, TOKİ'de; adım atılmıyor, belediyelerimize de adım attırılmıyor.

  •     KADINLAR ENDİŞELİ

Eskişehir'de kadınlar endişeli değerli arkadaşlarım, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkınca bizi kim, nasıl koruyacak?" diye soruyorlar. İşte, Öznur Sazlar, kendisini 16 yerinden bıçaklayan saldırgan iki yıl yattı, tahliye edildi. Ayşe Tuba Arslan'ı satırla öldüren katiline ceza indirimi verildi.

“ÇOK AZ KALDI, BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Çakırözer, Eskişehir’e sözü verilen ama yapılmayan yatırımlarının kendi iktidarları döneminde yapacaklarının sözünü vererek, “Sayın Erdoğan artık sözler vermesin. Çünkü Eskişehiriler kanmıyor, inanmıyor. Artık çok az kaldı, Allah'ın izniyle ve milletimizin iradesiyle Millet İttifakı olarak biz, Eskişehir'imizin de Türkiye'mizin de sorunlarını birer birer çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim