CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Seyitgazi'deydi. Burada Seyitgazililerle buluşan Prof. Dr. Usluer, partinin çiftçilerin sorunlarına yönelik çözümlerini ve erken seçimle ilgili görüşlerini paylaştı.

İlçe örgütünü ziyaret eden Milletvekili Prof. Dr. Usluer İlçe Başkanı Hüseyin Çoban, CHP Seyitgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Uzel Tuna, partililer ve bazı köy muhtarları ile bir araya geldi. 7 Haziran sonrası süreci anlatan Usluer, şunları söyledi: “CHP olarak 7 Haziran itibariyle önce Türkiye dedik, CHP demedik sonuna kadar sabrettik, masadan kalkan taraf olmadık ancak AKP bir koalisyon hükümeti kuralım önerisiyle değil bir azınlık ya da erken seçim hükümeti önerileriyle geldi. Davutoğlu kendi başına hareket edemediği saraydan gelen direktiflerle hareket ettiği için bir hükümet kurulamadı. Anayasa hiçe sayılarak 37 gün boyunca Davutoğlu görevi iade etmedi ağırdan aldı, 1 hafta süre kalmasına karşın Cumhurbaşkanı tüm teamülleri hiçe sayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na görev vermedi. Bu süreçte yapılan hiçbir işlem anayasaya uygun değilken, hukukla bağdaşmazken böyle bir usulsüzlüğün paydaşı olmak istemediğimiz için bu erken seçim hükümetinde yer almayacağız."

MAZOT 1,5 LİRA OLACAK

Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, erken seçimde örgüt olarak misyonlarının ağırlaştığını, bu seçimde 3 milletvekilini korumanın öncelikli görev olduğunu kaydetti, partililer ise; erken seçim durumunda çalışmaya hazır olduklarını belirterek, bu defa Eskişehir'de 4 milletvekili için çalışma yapacaklarını söylediler. Örgüt ziyaretinden sonra CHP İlçe Başkanı ve Kadın Kolları Başkanı ile esnaf ziyareti yapan, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Usluer yoğun ilgi ile karşılandı. Milletvekili Prof. Dr. Usluer’e çok sayıda soru soruldu. Tarımdaki sorunları anlatan çiftçiler, “10 ton buğdaya, bir ton mazot alınıyor. 3 kilo buğday 1 kilo gübre fiyatına. Çiftçinin sorunları aldı başını gidiyor”  dediler. En çok mazotla ilgili şikayetlerini dile getiren çiftçilere CHP iktidarında mazotun 1,5 lira olacağını aktaran Milletvekili Usluer, eski iktidarın mazotu 1,5 lira yapamazlar demesine karşın mazotun devlete maliyetinin 1,25 lira olduğunu ve vergileri kaldırarak, mazotun 1,5 lira olacağını kaydetti. Devlete çok borçlu olduklarını ifade eden çiftçiler, faizlerden kurtulamadıklarını ve borçlarını ödeyemediklerini söyledi. CHP hükümetinde çiftçinin borç faizlerinin kaldırılacağını dile getiren Milletvekili Gaye Usluer, bir önceki seçimdeki ekonomik vaatlerinin aynı şekilde devam edeceğini aktardı.

Editör: TE Bilişim