Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Eskişehir Örgütü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunup saygı duruşunda bulundular.

Burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Kurtuluşun ve kuruluşun, dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin, aldanmayanların, aldatmayanların partisi, Halkın Partisi CHP 96 yaşında” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin; savaş meydanlarında kurularak milli mücadeleyi vermiş olan ve bunun devamında cumhuriyetin devamlılığı ve Atatürk devrimlerinin yeniden hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş, demokrasi için mücadelesini sürdüren bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Adar şunları söyledi:

“Bu nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. Yılını yürekten, gururla kutluyoruz.

96. Yılda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün iki büyük eserim diyerek Cumhuriyetin yanında Cumhuriyet Halk Partisi’ni de göstermesi mensubu olduğumuz, içinde politika ürettiğimiz bizlerin ve tüm CHP’lilerin ne denli büyük bir sorumluluk içinde olduğunu göstermektedir. Ülkemizin ve toplumumuzun karşılaştığı sorunlara karşı sorumluluğumuzun her geçen gün arttığının bilincindeyiz.

Bugün her zamankinden daha fazla BİRLİK ve BERABERLİĞE ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi, 96 yıldır olduğu gibi bugün de, saray rejiminin yurttaşlarımıza reva gördüğü haksız, hukuksuz ve adaletsiz yönetim anlayışına karşı, yurttaşlarımızın birlikteliğini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü kararlılıkla savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir.

Milletimizin demokratik iradesinin ve refahının önündeki tüm engelleri kaldırmak için mücadele edecektir.

Bu çerçevede öncelikle;

• Cumhurbaşkanının kesinlikle tarafsız olmasını,

• Güçler ayrılığı ilkesine mutlaka uyulmasını,

• Devlet yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasını,

Savunuyor ve savunmayı sürdürecektir.

Bu anlamda kamuoyunun özellikle bilmesi gerekiyor ki; CHP, Cumhuriyetin kurtuluş ve kuruluş reçetesinde olduğu gibi hiç kimse ile dini, dili, rengi, mezhebi, etnisitesi ile kavga etmeyecektir, hiçbir şekilde hiç kimse ile kavga eden bir parti olmayacaktır. Kavga eden, kendi içinde tartışan ve bu kavgalar ile toplumun gerçek sorunlarından uzaklaşan bir CHP görüntüsünden hızla uzaklaşan bir CHP’nin toplumun genelini kucakladığını, tek yumruk olduğunda neler yapabileceğini 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde göstermiştir.

Bizim tek mücadele alanımız da kavgalardan uzak bir şekilde CHP’nin olduğu her yerde her türlü toplumsal sorunlara karşı duruş sergilemek, politika üretmek ve çözüm yolları bulmaktır. Çünkü CHP’nin olduğu yerde hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmemesini sağlamak CHP’nin ve CHP’lilerin asli görevidir.

CHP’nin varoluşu da budur.                                 

Her türlü kavgadan uzak, tüm toplumu kucaklayan bir anlayış içinde Cumhuriyet Halk Partimizin 96’ncı yaşını tekrar kutluyor, tüm halkımıza barış ve huzur dolu bir geleceğin sözünü Ulu Önder Atatürk’ün huzurunda bir kez daha veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim