Cumhuriyet Halk Partisi 98’inci yaşını Vilayet meydanında düzenlenen törenle kutladı.

Törene CHP il yönetiminin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

Vilayet meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel konuşma yaparak; “Hepimizin bildiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil, Kurtuluş Savaşı meydanlarında Kuvay-ı Milliye kadrolarıyla kurulmuş bir partidir. Kurtuluşun ve Kuruluşun partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini de görmekteyiz” dedi.

Başkan Taşel konuşmasını şöyle sürdürdü: “70 yıldır tek başına iktidara gelemeyip de, bugün hala dimdik ayakta duran ve geleceğe ışık tutan partimizin, bu konuda dünyada eşi benzeri ve başka bir örneği yoktur. Ortanın Solu fikriyle Sosyal Demokrat bir parti olan CHP daha 50'li ve 60'lı yıllarda İlk Hedefler Beyannamesini yayımlayarak işçi ve emekçi haklarını, üniversite özerkliği gibi düşünceleri, fikirleri üretmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin dünü, bugünü ve yarınıdır.  Partimiz ülkemizin teminatı konumundadır, yarın yapılacak ilk genel seçimlerde milletimizin partimizi iktidara taşıyacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Partimizin 98. yaşını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, Ata'nın emaneti olan partimizin bayrağını gurur ile taşıyan ve bizlere sağ salim ulaştıran, tüm Genel Başkanlarımızı saygı ve minnetle selamlıyorum! Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

Editör: TE Bilişim