CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, kongre sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, artık parti içi sorunlara değil, ülke sorunlarına çözüm üreten yönetimler olmak istediklerini kaydetti.

İl Başkanı  Adar, şöyle konuştu: “8 Kasım’da delege seçimleri başlamıştı, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde yapılacak delege seçimleri ile bu süreç tamamlanmış olacak, bunlarla ilgili bir sorun yok 14 Aralık’tan sonra da belirtilen tarihlerde ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz, olgunluk içerisinde bir kongre sürecinin geçirilmesinden memnuniyet duyuyoruz, ülke sorunlarına çözüm yolları üreten yönetimler olmak istiyoruz. Ümit ediyorum CHP bu kongre sürecinden çok güçlenerek çıkacak, zaman içinde oluşan yönetimlerin de partiyi layıkı ile yönetecek yönetimler olacağına da inanıyorum.”  

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu hakkında da görüşlerini açıklayan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 2008 yılında çıkan yasa ile bu sorunun ortaya çıktığını anımsatarak, bugün 5,4 milyon kişinin sorunla karşı karşıya kaldığını söyledi.  Bu insanlara artık haksızlık edilmemesi gerektiğini belirten Adar, “Son yıllarda sadece Suriye ve Irak’tan gelenler için 40 milyar dolarlık harcama yaptığını ifade eden hükümet, bu sorunun üstesinden rahatlıkla gelebilir” diye konuştu. Bu mağduriyetin giderilmesi konusunda CHP’nin hazırladığı bir program olduğuna da değinen Adar, kabul edilmesi durumunda bunu meclise sunacaklarını aktardı. Adar, bu işin başka bir ayağının ise ülkedeki işsiz sayısının 4 milyonun üzerine çıkması olduğunu dile getirerek; emekliliği hak edenler emekli edilirse, böylece issizler için yeni iş alanları doğacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim