CHP İl başkanlığı seçiminde ‘başkan adayı’ olan Ali Ünal parti binasında düzenlediği basın toplantısında kongre sonuçlarını değerlendirerek, tavırlarının ve duruşlarının devam edeceğini belirterek, CHP’nin artık tekelci anlayışının esiri olmayacağını söyledi.

Kongre sonucunda yeni seçilen il başkanı ve yönetim kurulunu kutlayarak başarı dileğinde bulunan Ali Ünal, “Çarşaf listeyi önererek partimizdeki demokrasi şölenini yaşattığımız için gurulu ve onurluyuz. Bundan sonraki seçimlerde de dik duruşumu koşulsuz bir şekilde sürdüreceğiz. Kongrede yeni yönetim kurullarına aday olmaktaki amacımız; parti içi demokrasiyi, değişimi, yenileşmeyi gerçekleşmekti, Gençlerin, kadınların siyasete aktif katılımını sağlamaktı” dedi.

Kongre sonuçlarında; mevcut iki belediyenin kısır, anlamsız ve parti içi demokrasiyi ayaklar altına alan, akraba delegelerle kongre üzerindeki vesayet anlayışına şahit olduklarını ifade eden Ali Ünal şunları söyledi:

“Biz gençler, kadınlar, parti emekçileri, partimizin içine düştüğü bu dar kalıplardan çıkması için parti içi demokrasinin, olmazsa olmaz koşullarına çarşaf liste, üye bazında ön seçimin gerçekleşmesine, çoban ateşi yaktığımızı düşünüyoruz. Bu konudaki tavrımız, duruşumuz, ilerleyen günlerde de devam edecektir.

CHP artık, tekelci anlayışın esiri olmayacaktır. CHP’de her üye, özgürce seçme seçilme hakkını kullanacaktır. CHP’nin iktidar olması için gençleşme, değişim, vizyonel projeler ve mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim